Business Construct

Analiză. Patru companii mari, care nu s-au încadrat în buget pentru a primi ajutor de stat de la Ministerul Economiei, iau bani de investiţii de la Finanţe

Analiză. Patru companii mari, care nu s-au încadrat în...

Autor: Cristina Roşca

14.09.2023, 19:20 951

Holcim (producător de ciment), Antibiotice (producător de medicamente), 595 Solutions (componente metalice) şi Trutzi (producător de fier forjat) au primit aprobarea de la Ministerul de Finanţe pentru a accesa ajutor de stat în valoare de 58 mil. euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a demara proiecte de investiţii de 150 de milioane de euro în total.

Ministerul de Finanţe a aprobat în primele şase luni din acest an ajutoare de stat în valoare de aproape 200 mil. euro, bani ce vor merge către 11 companii locale. Dintre acestea, patru sunt firme care nu s-au încadrat în limita de buget pentru a primi ajutor de stat de la Ministerul Econo­miei pe schema HG nr. 959/2022. Totuşi, ele iau acum bani de investiţii de la Finanţe, pe schema de ajutor de stat HG nr. 807/2014.

Mai exact, Holcim (producător de ciment), Antibiotice (medicamente), 595 Solutions (componente metalice) şi Trutzi (producător de fier forjat) au primit aprobarea de la Ministerul de Finanţe pentru a accesa ajutor de stat în valoare de 58 mil. euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a demara proiecte de investiţii de 150 mil. euro în total.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO