Business Construct

Antreprenori locali. Promateris, companie deţinută de familia Pogonaru, investeşte 7 mil. euro într-o fabrică nouă de ambalaje la Crevedia

Tudor Georgescu, directorul Promateris

Tudor Georgescu, directorul Promateris

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.11.2020, 09:00 352

Promateris, fosta companie Prod­plast, are în plan o investiţie de 7 mil. euro într-o fabrică nouă de ambalaje biodegradabile la Crevedia, în judeţul Dâmboviţa.

„Avem în plan con­struc­ţia unei noi fabrici în lo­calitatea Crevedia, ce­ea ce ne va permite du­bla­rea ca­pa­cităţii de producţie şi diver­sificarea por­to­fo­liu­lui, cu produse cu impact de me­diu scă­zut, inclusiv bio­degra­da­bile marin. Investiţia ini­ţială va fi de 7 mil. euro şi se va rea­li­za în două eta­pe, prima fiind de 3 mil. euro. Con­struc­ţia va începe în 2021 şi se va fina­li­za în 2023“, spune Tudor Georgescu, directorul Promateris.

Compania produce ambalaje realizate din materiale regenerabile, biodegradabile şi compostabile şi are deja o fabrică în Buftea, lângă Bucureşti, unde produce alternative sus­te­nabile la plasticul de unică folo­sinţă. Până recent, compania purta numele Prodplast.

Promateris este lis­ta­tă la Bursa de Valori Bucureşti şi este contro­lată în proporţie de peste 90% de CEFS (Central European Financial Ser­vices) şi managemen­tul companiei, prin diferite firme. O parte din acţiuni are şi firma SC Nord SA Bucureşti, dar şi omul de afaceri Florin Pogonaru.

În 2019, Promateris a avut o cifră de afaceri de aproximativ 17 mil. euro, iar ţinta este ca, până la finalul lui 2020, să depăşească 22 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO