Business Construct

Barlinek, producătorul polonez de parchet, a raportat afaceri de 134 mil. lei, plus 8%

Barlinek, producătorul polonez de parchet, a raportat...

Autor: Laurentiu Cotu

10.10.2018, 00:05 465

Producătorul de parchet stratificat Barlinek Ro­mânia, subsidiară locală a grupului polonez Barlinek controlat de miliardarul Michal Solowow, a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de 134,5 mil. lei (29,5 mil. euro), în creştere cu peste 8% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 17,6 mil. lei (3,8 mil. euro), mai mult cu 4,5% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 312 angajaţi, conform datelor publice.

Compania deţine o fabrică de parchet stratificat în municipiul Oneşti din judeţul Bacău şi o reţea de magazine şi puncte de vânzare care acoperă toate regiunile din ţară. Barlinek a preluat compania Diana Forest Bacău la începutul anului 2008, de la două firme ale grupului imobiliar spaniol Martinsa-Fadesa, pentru 23 milioane de euro, astfel punând bazele subsidiarei Barlinek România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO