Business Construct

Cel mai mare proprietar de birouri a pierdut în cinci trimestre chiriaşi din spaţii de 30.000 mp

Cel mai mare proprietar de birouri a pierdut în cinci...

Autor: Cristi Moga

25.09.2014, 00:05 672
Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti, a pierdut în ultimele cinci trimestre chiriaşi care ocupau aproape 30.000 de metri pătraţi în cele nouă proiecte ale companiei, în timp ce veniturile trimestriale din exploatarea acestui portofoliu au scăzut în acelaşi interval de la 7,6 mil. euro la 6 mil. euro.
 
Cel mai recent raport financiar al Immofinanz, aferent trimestrului mai – iulie 2014, arată că gradul de ocupare al clădirilor de birouri din Bucureşti a ajuns la 76,7%, în timp ce veniturile din exploatarea acestor imobile s-au ridicat la 6 mil. euro. Spre comparaţie, în ultimul trimestru al anului financiar 2012-2013, cel mai bun pentru portofoliul de birouri al Immo­finanz din ultimii ani, gradul de ocupare al proprietăţilor era de 91,1%, iar veniturile din chirii se ridicau la 7,6 mil. euro. Scăderea gradului de ocupare cu aproape 15% în cinci trimestre înseamnă eliberarea unor spaţii de 30.000 de metri pătraţi.
 
Immofinanz deţine în Bucureşti spaţii de birouri cu o suprafaţă cumulată de 206.000 de metri pătraţi în clădiri dezvoltate în urmă cu cinci sau mai mulţi ani, dar dublarea stocului de centre de afaceri în timpul crizei a pus presiune pe proprietari şi a determinat importante mutări de companii către imobile mai noi la chirii comparabile sau chiar mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO