Business Construct

Centrul comercial Baneasa Shopping City se mareste cu 50%

Centrul comercial Baneasa Shopping City se mareste cu 50%
26.07.2007, 16:51 88

Baneasa Developments, dezvoltatorul zonei comerciale Baneasa, impreuna cu un operator sloven specializat in spatii de entertainment, va investi circa 40 de milioane de euro in construirea unui centru pentru petrecerea timpului liber langa centrul comercial Baneasa Shopping City. Astfel, in urma acestei investitii suprafata centrului comercial se va majora cu 30.000 mp, pana la circa 95.000 mp. Zona de distractie va fi finalizata la sfarsitul anului 2008 si va cuprinde printre altele un cinematograf cu 20 de sali, o sala de bowling cu 40 de linii unde se vor putea organiza campionate internationale, o zona pentru copii care va avea si un carusel, un cazinou si cinci restaurante.
Spatiile comerciale din Baneasa Shopping City au fost inchiriate in intregime, potrivit reprezentantilor Baneasa Developments, dezvoltatorul parcului de retail. Dupa ce va fi dat in folosinta, Baneasa Shopping City va aduce venituri de minimum 15-16 mil. euro anual si un trafic de 8 milioane de persoane pe an.
Printre viitorii chiriasi se numara germanii de la Peek & Cloppenburg, care vor deschide un department store pe o suprafata de 4.200 de metri patrati, dar si mai multe marci apartinand grupului Inditex, precum Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, ZARA Home si Oysho, care vor deschide primele magazine din Romania, acestia fiind principalii chiriasi din zona de fashion anuntati de catre dezvoltatori.
Baneasa Shopping City face parte din zona comerciala Baneasa si este dezvoltat in urma unei investitii de 150 mil. euro. Centrul comercial va avea un food-court dezvoltat pe trei niveluri si 220 de magazine care se vor intinde pe o suprafata de 65.000 mp.
Prima faza de constructie a zonei comerciale Baneasa cuprinde un hipermarket Carrefour, o galerie comerciala Feeria, un magazin cash & carry METRO, un magazin de bricolaj Bricostore si un magazin al retailerului de mobila Mobexpert.
A doua faza de dezvoltare a parcului comercial va fi definitivata la sfarsitul anului 2007 si va include primul magazin IKEA din Romania, care a fost deschis in luna martie, un showroom auto Motor City si mall-ul Baneasa Shopping City.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO