Business Construct

Concilium Consulting devine administrator special al Hidroconstrucţia, companie intrată în insolvenţă anul trecut pentru datorii de peste 500 mil. lei. Vlad Năstase, CEO: Strategia de redresare a companiei vizează asigurarea continuării afacerii

Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting

Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting

Autor: Cristina Bellu

04.01.2023, 11:14 546

Concilium Consulting, companie specializată în restructurare corporativă şi structurarea finanţărilor complexe, anunţă numirea ca administrator special în procedura de insolvenţă a companiei Hidroconstrucţia, cel mai mare constructor local de proiecte în hidroenergie.

Societatea a intrat în insolvenţă, din iniţiativă proprie, în luna ianuarie 2022, pentru datorii de peste 500 de milioane de lei, cu intenţia de reorganizare a businessului.

“Strategia de redresare a companiei vizează asigurarea continuării afacerii, pentru a putea finaliza în timp util proiectele de importanţă naţională care se află deja în derulare, cum ar fi construcţia infrastructurii de apă-canal în toată ţara, precum şi lucrările pentru Hidroelectrica, beneficiarul nostru”, spune Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting.

Acţionarii Hidroconstrucţia au decis numirea Concilium Consulting în funcţia de administrator special, pentru a gestiona patrimoniul acesteia prin propunerea şi urmărirea implementării unui plan de reorganizare.

De altfel, strategia de eficientizare a companiei viza şi schimbarea echipei de management, care include, începând de acum, şi compania condusă de Vlad Năstase.

“Suntem determinaţi să asigurăm succesul reorganizării acestei companii atât de importante pentru industria autohtonă. (…) Electromontaj are forţa financiară şi experienţa operaţională să susţină acest proces de redresare”, susţine Ionuţ Tănăsoaică, CEO Electromontaj, noul acţionar al companiei Hidroconstrucţia.

Electromontaj, lider în piaţa construcţiilor energetice din România, a preluat recent Hidroconstrucţia, tranzacţia fiind autorizată de Consiliul Concurenţei în luna noiembrie a acestui an.

Noul investitor a consolidat o serie de acţionari mai mici, ajungând astfel să deţină circa 63% din companie, procent care îi permite implementarea măsurilor de restructurare la nivel decizional.

Investiţia Grupului Electromontaj constă în transferul de bune practici şi expertiză, precum şi în sprijin financiar pentru îmbunătăţirea fluxului de lichidităţi din Hidroconstrucţia SA şi a subsidiarelor acesteia, conform oficialilor companiei.

Administrator judiciar al  Hidroconstrucţia a fost numit consorţiul de practicieni în insolvenţă format din R&I Group, RTZ & Partners şi Muşat & Asociaţii.

Compania a fost înfiinţată în 1950 ca unic constructor de proiecte în hidroenergie. De-a lungul timpului, Hidroconstrucţia a terminat baraje, centrale hidroelectrice (precum amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier 1 şi 2 sau barajul Vidraru), dar şi peste 500 de kilometri de drumuri, poduri, proiecte de infrastructură de mediu, lucrări de construcţii civile şi industriale.

Hidroconstrucţia are, de asemenea, proiecte în Algeria, Iran, Moldova, Germania, Belgia, Irak, Bulgaria, Iordania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO