Business Construct

Crestere: Doka controleaza o treime din cofraje

Crestere: Doka controleaza o treime din cofraje
28.04.2009, 13:07 203

 

Doka Romania, filiala locala a producatorului austriac de cofraje Doka, a inregistrat anul trecut venituri de 19,6 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, luand in calcul si veniturile din inchirierea cofrajelor si estimeaza pentru anul acesta venituri similare. Astfel, compania a ajuns sa detina o pondere de circa 30% din piata de cofraje pentru constructii. "Pentru 2009 ne-am planificat un volum de vanzare si inchiriere de cofraje similar, cifra de afaceri depinzand insa de evolutia costurilor si a preturilor. Sub influenta noilor conditii economice, modelul strategic de pana in 2008 nu se mai poate aplica acum. Suntem foarte atenti la costuri si vom aplica o strategie de largire a activitatii pe noi segmente de clienti si produse", a declarat Adina Bilcu, directorul general al Doka Romania.
Compania estimeaza pe termen mediu ca vanzarea si inchirierea de cofraje si sisteme de siguranta Doka in Romania sa insumeze aproximativ 30 de milioane de euro. Reprezentantii companiei estimeaza pentru anul acesta o scadere a pietei fata de nivelul de 60 de milioane de euro inregistrat anul trecut, insa nu au precizat cat de adanca va fi reducerea pietei.
"Scaderea pietei este inerenta, cauzata de contextul international si implicit de accesul mai dificil la finantare. Este de dorit o reechilibrare a pietei prin demararea unor lucrari importante de infrastructura, pe care le consideram esentiale pentru o viitoare relansare a economiei pe baze solide", explica Bilcu.
Potrivit reprezentantilor companiei, in ultimii ani a crescut ponderea vanzarilor de cofraje (tipar de lemn sau din fier in care se toarna betonul) in cifra de afaceri in defavoarea inchirierilor, ajungand la circa 50%. Printre competitorii Doka pe piata romaneasca numarandu-se Peri, Meva, Faresin sau Hünnebeck. Grupul austriac Doka, care are o cifra de afaceri de peste 850 de milioane de euro, a intrat pe piata locala in 1998.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO