Business Construct

Deutsche Bank: Lafarge şi Holcim trebuie să vândă aproape jumătate din capacităţile de producţie din România

Deutsche Bank: Lafarge şi Holcim trebuie să vândă...

Autor: Andreea Neferu

09.04.2014, 00:06 475
Grupurile din industria cimentului Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia), care se pregătesc să fuzioneze la nivel mondial, vor fi nevoite să vândă 43% din capacităţile de producţie din România, pentru a putea primi avizul pe această tranzacţie al autorităţilor din domeniul concurenţei, potrivit unui raport al Deutsche Bank, citat de The Wall Street Journal.
 
Cei doi jucători, care în România deţin în total patru fabrici de ciment cu capacitate instalată de 11 milioane de tone anual, vor fi nevoiţi să vândă aproape jumătate din capacităţile de producţie, în contextul în care în prezent au, cumulat, afaceri locale de peste 400 de milioane de euro şi acoperă peste 60% din piaţă.
 
În afară de România, Deuts­che Bank a iden­tifi­cat alte şapte ţări în care cele două grupuri ar avea după fuziune peste 50% cotă de piaţă, astfel că ar fi nevoite să vândă din uni­tă­ţile de producţie: Fran­ţa, Ca­nada, Ecuador, Serbia, Un­garia, Maroc şi Filipine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO