ZF 24

Holcim speră să revină pe profit. Cifra de afaceri va scădea uşor

Holcim speră să revină pe profit. Cifra de afaceri va...

Autor: Andreea Neferu

13.11.2013, 00:06 228
Producătorul de ciment Holcim România, subsidiara locală a grupului elveţian Holcim, va reveni anul acesta pe profit după ce anul trecut a înregistrat pentru prima oară în mai bine de un deceniu pierderi, care s-au ridicat la circa 8,5 milioane de euro.
 
 
„În 2013 ne vom întoarce pe profitabilitate, iar nivelul de profit va fi similar celui din anul 2011 (când compania a înregistrat o marjă de 8%, adică un profit de circa 18 milioane de euro, potrivit Ministerului de Finanţe – n.red.). Anul trecut am înregistrat pierderi pe fondul închiderii unor operaţiuni şi al trecerii unor costuri pe active, situaţie care nu s-a mai repetat anul acesta“, a declarat Daniel Bach, directorul general al Holcim România.
 
Pe de altă parte, cifra de afaceri a Holcim România ar urma să scadă uşor în 2013 comparativ cu anul precedent, în contextul în care volumele vândute au scăzut, deşi preţul cimentului a crescut anul acesta. „Este puţin probabil însă ca majorarea preţurilor să compenseze scăderea volumelor. Vom vedea şi în funcţie de cum va fi vremea pe final de an în noiembrie şi decembrie“, a spus Bach. Vânzările de ciment şi clincher ale Holcim în România au scăzut în volum cu circa 2,4% în primele nouă luni ale anului, în timp ce preţul mediu de vânzare al cimentului pe piaţa locală a urcat cu 2,7% în aceeaşi perioada, potrivit raportului anual al grupului elveţian, publicat recent. Reprezentanţii companiei nu precizează însă nici cantitatea de ciment vândută şi nici preţul mediu pentru tona de ciment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO