Business Construct

Estimari: Bosch si-a bugetat crestere de 47%

Estimari: Bosch si-a bugetat crestere de 47%
31.07.2008, 14:58 20

Grupul german Bosch estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro din activitatile pe care le desfasoara in Romania, in avans cu 47%, fata de incasarile obtinute anul trecut, a anuntat, miercuri, compania.
"In 2008, compania estimeaza o evolutie pozitiva pe piata romaneasca pentru toate diviziile sale si vizeaza o cifra de afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro, gene-rata de peste 860 de angajati", a declarat Brigitte Eble, reprezentanta grupului Bosch in Romania, citata de Mediafax.
Compania activeaza pe piata autohtona in sectorul de componente pentru autovehicule, tehnica industriala, bunuri de consum si tehnica pentru cladiri. La nivelul Romaniei, Bosch a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 136 de milioane de euro.
"Demonstrand angajamentul fata de aceasta piata, compania si-a atins obiectivele initiale de crestere, de 17% in anul 2007 fata de anul anterior. In prezent, compania are 570 de angajati, cu peste 350 de persoane peste nivelul din anul anterior", afirma reprezentantii Bosch.
Bosch va investi 30 de milioane de euro in extinderea capacitatii de productie a uzinei de la Blaj, din judetul Alba, grupul urmand sa inceapa anul viitor productia intr-o noua hala, in care vor lucra 140 de angajati. Totodata, compania a inaugurat Bosch Communication Center la Timisoara, dupa preluarea firmei Business Relations, furnizor de servicii de tip call-center. Dupa preluare, numarul de angajati ai centrului a crescut cu 30 de persoane, la 180 de angajati.
La nivel international, Bosch a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 46,3 miliarde euro, in crestere cu 6%. Investitiile grupului s-au ridicat la 6,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO