Business Construct

Finantare: Credit Suisse aloca 140 mil. euro pentru activitatea Romstrade

Finantare: Credit Suisse aloca 140 mil. euro pentru activitatea Romstrade

FOTO: Agerpres

28.04.2009, 13:36 74

Compania de constructii Romstrade din Giurgiu, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache (foto), proprietarul companiei Blue Air, a obtinut recent o finantare in valoare de 140 de milioane de euro de la filiala londoneza a bancii elvetiene Credit Suisse, pentru derularea lucrarilor de reabilitare a drumului national DN67C.

Acesta este unul dintre cele mai mari credite obtinute de o companie romaneasca de la inceputul anului si cel mai mare obtinut de o companie de constructii pentru proiecte de infrastructura.
"Negocierile pentru obtinerea creditului au fost incepute in august, exact in perioada cand a cazut Lehman Brothers. Bancile din Romania nu au putut sa se angajeze si am apelat la banci de la Londra, filiala Credit Suisse fiind cea care s-a aratat interesata de acest proiect", a declarat Andrei Diaconescu, partener in cadrul Capital Partners, compania de consultanta care a intermediat obtinerea finantarii.
Conditiile de rambursare a creditului sunt in linie cu cele de pe piata, insa sunt mult mai rigide decat in perioada de boom din constructii din ultimii ani. Linia de credit va fi utilizata de Romstrade pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a drumului national DN67C (Bengesti - Sebes, cu o lungime de 148 de kilometri), contract cu o valoare totala de 385 de milioane de euro si termen de executie de patru ani.
Contractul a fost castigat de Romstrade in 2008 in baza unui credit-furnizor, prin care compania se angaja sa obtina finantarea.
Romstrade a castigat in ultimii doi ani, mai ales in timpul mandatului lui Ludovic Orban la Ministerul Transporturilor, mai multe contracte de reabilitare de drumuri nationale si de constructie a unor variante ocolitoare, cu o valoare totala de peste 650 de milioane de euro.
Compania a inregistrat de altfel una dintre cele mai dinamice cresteri din sector, ajungand in 2007 la o cifra de afaceri de 198 mil. euro, de 10 ori mai mare decat in 2006, cand a inregistrat afaceri de 18,5 mil. euro.
Mai mult, profitul net al companiei a ajuns in 2007 la circa 20,1 mil. euro, de 20 de ori mai mare decat in 2006.
Compania a fost infiintata in 1994 si este detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, in proportie de 76% si de Gheorghe Cruceru, care controleaza 24%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO