Business Construct

GTC vinde Cascade Office Building din Bucureşti către un grup ungar pentru 10 mil. euro

GTC vinde Cascade Office Building din Bucureşti către...

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2022, 14:04 398

GTC a vândut clădirea de birouri Cascade cu un profit net de 1,6 mil. Euro (Ă20%) faţă de achiziţia din 2017. Tranzacţia pentru clădirea de birouri clasa A din Bucureşti a fost încheiată în iulie cu Hungarian Crown Holding Kft pentru suma de 10,1 mil. Euro.

Cascade Office Building este unul dintre proiectele reprezentative ale Bucureştiului pe piaţa clădirilor de birouri. Localizată în zona centrală a oraşului, pe Strada Buzeşti nr. 62-64, Cascade se află la 7 minute de mers pe jos de Piaţa Victoriei şi la 20 de minute de condus de Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Clădirea de 4.210 mp a fost finalizată în 2005 şi este foarte apreciată de chiriaşi pentru facilităţile moderne de economisire a energiei, cum ar fi iluminarea inteligentă, sistemele de control ale temperaturii şi instalaţiei de climatizare, accesul securizat şi monitorizarea video. Cascade Office Building a fost achiziţionată de GTC în 2017, cu scopul de a consolida prezenţa dezvoltatorului pe piaţa din România. Proiectului i-a fost acordat certificatul LEED Gold, care să susţină caracterul sustenabil al clădirii.

„Strategia noastră presupune mutarea focusului de la clădirile mature la noi oportunităţi. Vânzarea Cascade vine în întâmpinarea implementării acestei strategii. Cred că această tranzacţie ne va permite să facem investiţii interesante în viitor. În cei 5 ani în care am gestionat clădirea, am finalizat mai multe proiecte de modernizare, obţinând astfel şi certificatul LEED Gold. Vânzarea este rezultatul efortului depus de întreaga echipă GTC România, căreia îi mulţumesc. Este o mare realizare, aşa cum a fost şi vânzarea portofoliului de la Belgrad de anul trecut”, spune Zoltán Fekete, CEO GTC.

Tranzacţia a fost finalizată în iulie 2022. În acest moment, portofoliul de clădiri de birouri al GTC România include: City Gate (Turnurile Sud şi Nord), Premium Plaza şi Premium Point. Clădirile se află în Bucureşti şi sunt certificate din punct de vedere ecologic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO