• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Business Construct

Holdingul de materiale de construcţii creat de ROCA Investments îl recrutează pe Liviu Stoleru de la Cemacon ca director executiv şi pregăteşte venirea la Bursă prin BT Capital Partners

Holdingul de materiale de construcţii creat de ROCA Investments îl recrutează pe Liviu Stoleru de la Cemacon ca director executiv şi pregăteşte venirea la Bursă prin BT Capital Partners

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Liviu Popescu

08.12.2021, 21:35 741

ROCA Industry, holdingul de firma producătoare de materiale construcţii creat recent de ROCA Investments, l-a recrutat pe Liviu Stoleru, fostul CEO al Cemacon Cluj-Napoca, în funcţia de director executiv, iar în perioada următoare pregăteşte venirea la Bursa de la Bucureşti printr-un plasament al BT Capital Partners.

Astfel, alături de Liviu Stoleru, care va ocupa poziţia de director executiv la ROCA Industry, în holding vor mai fi implicaţi Alexandru Savin şi Rudolf Vizental – ca membri ai consiliului de administraţie, şi Ioan-Adrian Bindea – ca preşedinte al consiliului de administraţie. Informaţiile se regăsesc într-un document de prezentare a ROCA Industry, care reprezintă un teaser pentru listare, ROCA Industry funcţionând ca o companie de sine stătătoare care are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

ROCA Investments, divizia de investiţii care face parte din grupului Impetum, a anunţat recent că reuneşte firmele din construcţii pe care le are în portofoliu într-un holding de materiale de construcţii, sub numele ROCA Industry. Este primul holding de la nivelul grupului, scopul fiind trecerea de la modelul dezvoltării fiecărei companii în parte la cel bazat pe piloni strategici, pe industrie.

Deocamdată, holdingul reuneşte companiile Bico Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, şi Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România, intrat recent în portofoliul ROCA.

Din acţionariatul ROCA Industry, ce va fi administrat prin firma Holdingrock1 SA, fac parte ROCA Investments SA (cu un pachet de 80,3% din acţiuni), ROCA Management (0,01%), Mihai Bîrliba, acţionarul majoritar de la BICO Industries (7,7%), alţi acţionari având 12%, se arată în documentul citat.

Tot acolo, se precizează că Liviu Stoleru are „peste 15 ani în vânzări, logistică, distribuţie, marketing, reorganizare şi restructurare, strategii de insolvenţă, ocupând diferite poziţii de management de top.”

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925