Business Construct

Indexul imobiliar al ZF: Proprietarii apartamentelor vechi cu trei camere din Berceni şi Aviaţiei au tras preţurile în sus

Indexul imobiliar al ZF: Proprietarii apartamentelor...

Autor: Cristi Moga

11.03.2015, 13:00 20129
Preţurile solicitate pentru aparta­mentele vechi cu trei camere din Bucureşti au crescut cu aproape 1% în luna februarie, până la un nivel de 76.900 de euro, fiind trase în sus de proprietarii din zonele Aviaţiei, Iancului şi Berceni, unde s-au înregistrat cele mai importante creşteri, potrivit Indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.
 
Aceasta este a treia lună consecutivă în care proprietarii de apartamente vechi din Bucureşti solicită preţuri mai mari, deşi consultanţii vorbesc despre stabilitate în ceea ce priveşte valorile de tranzacţionare. De altfel, preţurile solicitate nu au o evoluţie liniară în cele 20 de zone analizate, existând cartiere stabile, dar şi creşteri sau ajustări negative de la o lună la alta.
 
În zonele analizate din sudul Capitalei – Berceni, Brâncoveanu şi Olteniţei – au fost înregistrate creşteri pe linie, plusuri de 3.000 de euro de la o lună la alta fiind înregistrate şi în cartierele Aviaţiei şi Iancului. În zona Aviaţiei, în apropierea polului de birouri de la Barbu Văcărescu – Floreasca, preţurile solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere au crescut cu 10.000 de euro de la începutul anului, până la 115.000 de euro, valori comparabile cu cele din zonele Unirii şi Victoriei din centrul oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO