Business Construct

Investitii: Arabesque continua extinderea magazinelor

Investitii: Arabesque continua extinderea magazinelor
28.04.2009, 13:32 68

Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii de pe piata locala, a inregistrat o scadere de 20% a vanzarilor din primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, din cauza intarzierii platilor de la buget pentru lucrarile realizate la sfarsitul lui 2008, reducerii creditarii si a vremii nefavorabile.

Potrivit reprezentantilor companiei, este foarte dificila stabilirea unei evolutii a vanzarilor pentru lunile urmatoare, intrucat piata inca este foarte imprevizbila. Cu toate acestea, compania va finaliza in acest an programul investitional privind extinderea retelei, cu o valoare totala de 60 de milioane de euro pentru intervalul 2008-2009.
"In 2008 am inaugurat doua centre comerciale la Iasi si Craiova, pentru care s-au investit opt milioane de euro, respectiv noua milioane de euro. De asemenea, am finalizat cea mai mare platforma de distributie a materialelor de constructii din Romania, care este situata langa Bucuresti, la intrarea pe Autostrada Soarelui, care presupune o investitie de 12 milioane de euro. Anul acesta vom inaugura trei centre comerciale noi la Pitesti, Baia Mare si Oradea", a declarat Florina Necula, directorul de marketing al Arabesque, citata de Mediafax.
Reteaua Arabesque cuprinde 18 filiale in Romania si 22 de filiale externe, in Republica Moldova, Serbia, Bulgaria si Ucraina.
Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 550 mil. euro, in crestere cu 22,2% fata de 2007, evolutie usor inferioara targetului bugetat, de 25%.
Printre problemele cu care se vor confrunta in acest an distribuitorii de materiale de constructii se numara recesiunea, cresterea costurilor financiare si reducerea creditelor imobiliare acordate de catre banci, afirma reprezentantii Arabesque.
Arabesque comercializeaza o gama larga de produse, de la materiale grele, sisteme pentru acoperisuri, produse pentru finisaje, instalatii sanitare si termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat pana la materii prime pentru mobilier.
Compania, infiintata de omul de afaceri Cezar Rapotan in 1994, are in prezent 5.000 de angajati, dintre care 1.500 de salariati sunt pe pietele externe, in Serbia, Ucraina, Bulgaria si Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO