Business Construct

Investitii: Transporturile liciteaza 182 km de autostrada

26.04.2010, 16:31 17

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale dinRomania (CNADNR) va scoate la licitatie in luna iunie proiectareasi executia tronsoanelor de autostrada Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu,cu lungime totala de 182 de kilometri. Investitia estimata pentrucele doua autostrazi se ridica la 7 miliarde de lei (1,7 miliardede euro), fara TVA. Autostrada Lugoj-Deva (99,5 km) ar putea sacoste 4,21 mld. lei, fara TVA, in timp ce Orastie-Sibiu (82,7 km)va ajunge la circa 2,85 mld. lei, ambele fiind pe coridorul IV detransport paneuropean, care se intinde pe teritoriul Romaniei intreNadlac si Constanta (750 km). Pentru ambele tronsoane CNADNR apublicat anunturile de intentie pentru atribuirea lucrarilor, careau fost impartite fiecare in trei loturi, urmand ca licitatia safie organizata pe 30 iunie, respectiv 30 iulie.

Toate lucrarile vor fi finantate in proportie de 85% din Fonduride Coeziune de la Uniunea Europeana si 15% de la bugetul de stat.CNADNR a anuntat saptamana trecuta ca va relua in luna mailicitatia pentru constructia variantei de ocolire Deva-Orastie(32,8 mil. euro) la profil de autostrada, anulata anul trecut,valoarea estimata a contractului fiind de 253,3 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO