Business Construct

Locuinţele noi au ridicat vânzările de cărămizi cu 8% anul trecut

Locuinţele noi au ridicat vânzările de cărămizi cu...

Autor: Andreea Neferu

15.04.2015, 00:05 167
Piaţa locală a cărămizilor a reuşit să crească anul trecut cu până la opt procente comparativ cu anul 2013, în contextul în care şi sectorul rezidenţial, principalul segment în care este utilizat acest material de construcţii, a dat primele semne de revenire. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, lucrările rezidenţiale au înregistrat anul trecut un plus de aproape 33%, stimulate fiind atât de proiectele de case individuale, cât şi de cele multifamiliale, de o revenire a încrederii populaţiei, dar şi de reducerea costurilor de creditare, în special la împrumuturile contractate în moneda naţională, leul.
 
„În 2014, sectorul rezidenţial a înregistrat o revenire importantă, atestată de numărul record de tranzacţii cu terenuri realizate în decursul anului şi de numărul record al autorizaţiilor emise pentru construirea de apartamente. În acest context, piaţa zidăriei a avut o evoluţie bună în 2014, susţinută de ambele segmente de locuinţe rezidenţiale, respectiv: segmentul de case unifamiliale a avut o evoluţie relativ constantă şi construcţiile pentru segmentul de apartamente au avut o creştere accelerată“, afirmă Corneliu Fecioru, membru în consiliul de administraţie al diviziei locale a producătorului austriac de cărămizi Wienerberger.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO