Business Construct

Ministerul Finanţelor a primit de la Banca Europeană de Investiţii 368 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova. Proiectul se preconizează a fi finalizat până în 2027

Ministerul Finanţelor a primit de la Banca Europeană de...

Autor: Mediafax

16.05.2022, 18:05 393

Ministerul Finanţelor a primit de la BEI 368 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Christian Kettel Thomson, au discutat luni despre modalităţile de a operaţionaliza cât mai rapid şi eficient contractul de finanţare a noului Spital Regional de la Craiova, în valoare de 368 de milioane de euro.

Împrumutul este al treilea din seria finanţărilor acordate de BEI în perioada 2021-2022 pentru sprijinirea construcţiei spitalelor regionale de urgenţă din România, după investiţiile în spitalele regionale de urgenţă din Iaşi şi Cluj, în valoare totalã de 555 milioane de euro.

Contractul de finanţare a fost semnat de Adrian Câciu şi de Christian Kettel Thomson, anunţă Ministerul de Finanţe.

Noul spital din Craiova, care se preconizează a fi finalizat până în 2027, va oferi servicii medicale de ultimă generaţie, inclusiv tratament pentru cancer, traume şi asistenţă maternală.

„Banca Europeană de Investiţii este un partener cheie pentru investiţiile în domeniul medical din România. Este o investiţie în oameni şi pentru oameni. Peste 1,9 milioane de persoane din sud-vestul României vor beneficia de servicii medicale de calitate în urma construirii noului Spital Regional din Craiova. Unitatea va avea 807 paturi pentru spitalizări şi 130 de paturi şi tărgi pentru tratamente ambulatorii şi va oferi servicii medicale de ultimă generaţie, inclusiv tratamente pentru cancer, traume şi asistenţă maternală. De asemenea, dupã finalizarea noului spital sperăm să creăm peste 3000 de noi locuri de muncă", a declarat Câciu.

„Investiţiile în sănătate sunt în beneficiul tuturor. Banca Europeană de Investiţii este încântată să sprijine noul spital regional din Craiova prin cel mai mare împrumut pe care l-am acordat vreodată pentru investiţii în domeniul sănătăţii în România. Această nouă investiţie, consolidată de sprijinul consultativ şi de asistenţa tehnică oferite de Centrul european de consultanţă pentru investiţii, vine după sprijinul recent acordat de BEI pentru noile spitale regionale din Iaşi şi Cluj", a declarat Christian Kettel Thomson.

Cei doi oficiali au discutat şi despre un împrumut 50 milioane de euro pentru realizarea unor investiţii din domeniul siguranţei rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO