Business Construct

Ostahie a vândut un teren de 5 hectare din Ploieşti

Ostahie a vândut un teren de 5 hectare din Ploieşti
27.04.2011, 23:10 135

Omul de afaceri Dan Ostahie (foto), proprietarulretailerului de electronice şi electrocasnice Altex, a vândut înluna martie un teren de cinci hectare la Ploieşi către fondul deinvestiţii sud-african NEPI, care va construi pe acel lot un centrucomercial de 50.000 de metri pătraţi.

Sud-africanii au cumpărat mai exact firma Ploieşti CommercialGallery, în activele căreia se află terenul situat în imediatavecinătate a hipermarketului Carrefour din Ploieşti. Ostahieanunţase în 2008 că intenţionează să construiască, împreună cuproprietarul Mobexpert, Dan Şucu, o galerie comercială pe terenulde la Ploieşti. Proiectul urma să includă un magazin Media Galaxyşi un Mobexpert.

Reprezentanţii NEPI au anunţat însă la începutul anului că aupreluat acel teren şi vor începe lucrurile de construcţie lacentrul comercial în acest an. Oamenii de afaceri români auînceput, pe fondul crizei, să renunţe la o serie din activităţile"non-core" pentru a obţine sume suplimentare susţinerii afacerii debază.

NEPI mai deţine pe piaţa locală centre comerciale în Brăila şiPiteşti, precum şi o serie de spaţii la parterul unor clădiri dinCapitală, realizarea şi administrarea spaţiilor de retail fiindprincipala preocupare a sud-africanilor. Compania a finali­zat înprimăvara acestui an şi o investiţie de şapte milioane de euro înextinderea proiectului European Retail Park din Brăila, unde a fostrealizat un spaţiu pentru cinematograf, un patinoar acoperit şi onouă zonă pentru restaurante. NEPI este asociat cu principalul grupimobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, şideţine circa 30 de proprietăţi imobiliare, majoritatea înRomânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO