Business Construct

Piaţa materialelor de construcţii se pregăteşte de directivele europene legate de eficienţă

Piaţa materialelor de construcţii se pregăteşte de...

Autor: Indira Crasnea

03.04.2016, 12:23 979

Aceeaşi prevedere se va aplica la noile clădiri rezidenţiale după 2020.

Grupul Wienerberger a raportat anul trecut afaceri totale de 3 miliarde euro, cu un plus de 5%, şi un EBIDTA ope¬raţional de 370 milioane euro, în urcare cu 17%, fiind cel mai bun an după criza economică. În România, compania a fost de asemenea pe plus, cu un avans peste media la nivel de grup.

În ceea ce priveşte preţurile materialelor de construcţii, ele sunt sub maximul din 2008, în condiţiile în care piaţa este foarte fragmentată şi concurenţială, pe zidărie roşie, albă şi BCA.

În ciuda aparenţelor, costul zidăriei reprezintă doar o mică parte din costul total al unei case noi. Astfel, la o casă de 200 mp, aproximativ jumătate din materialele folosite reprezintă zidăria, cărămida, dar la cost acestea reprezintă 5-6%.

"Trebuie să fim atenţi la rezistenţă, dar şi la confort, iar cărămida asigură un microclimat foarte bun, pentru că peretele respiră", a mai spus Corneliu Fecioru.

Grupul austriac a intrat pe piaţa românească în anul 1998 şi deţine trei fabrici de cărămizi, în Dâmboviţa, Sibiu şi Cluj. Wienerberger Sisteme de Cărămizi a finalizat 2014 cu afaceri de 142,7 miloane lei (32 milioane euro), în creştere cu 15%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO