Business Construct

Proiect: Podul Calafat-Vidin, proiect de 98 mil. euro

Proiect: Podul Calafat-Vidin, proiect de 98 mil. euro
23.09.2008, 14:17 168

Ministerul Transporturilor va aloca 97,95 milioane de euro pentru constructia infrastructurii rutiere si feroviare de acces la podul peste Dunare de la Calafat-Vidin, contractul avand o perioada de derulare de doi ani. Lucrarile vor fi finantate din fonduri comunitare si de la bugetul de stat.

Pentru a participa la licitatie firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de un milion de euro si sa demonstreze ca au acces la lichiditati, linii de credit sau alte masuri financiare necesare derularii lucrarilor pe o perioada de sase luni, de minimum 18,8 milioane euro.
De asemenea, trebuie sa fi avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri de cel putin 37 de milioane de euro.
Ofertele pot fi depuse pana la 22 octombrie, iar criteriul de atribuire a licitatiei va fi pretul cel mai mic. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, in luna iulie, ca firma care va construi podul pe malul romanesc va fi selectata la 15 octombrie, cand ministerul va incheia contractul de executie in valoare de aproximativ 110 milioane de euro.
Constructia podului trebuie finalizata pana la data 31 decembrie 2010.
Bulgaria si Romania au semnat in anul 2000 un acord pentru construirea celui de-al doilea pod peste Dunare, intre Vidin si Calafat, evaluat la 225,8 mil. euro, dar proiectul a fost amanat timp de mai multi ani. Singurul pod existent peste Dunare intre cele doua tari este intre Giurgiu si Ruse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO