Business Construct

Relocare: Lindab muta productia de tigla metalica din Sibiu langa Bucuresti

Relocare: Lindab muta productia de tigla metalica din Sibiu langa Bucuresti
26.04.2010, 16:30 326

Lindab Romania, subsidiara locala a grupului suedez Lindab, vareloca doua linii de productie de tigla metalica din Sibiu, lafabrica din localitatea Stefanestii de Jos (judetul Ilfov).

Fabrica apartinea companiei Rova, care a fuzionat prin absorbtiecu Lindab in anul 2008, brandul Rova fiind mentinut ca branddistinct, mai ieftin, in cadrul companiei Lindab.

In urma acestui proces producatorul de tigla metalica va renuntala 22 de angajati. Linia de productie de casete structurale dinSibiu va fi conservata, avand in vedere ca exista una similara lacentrul de productie din Stefanestii de Jos. Unitatea de la Sibiuva fi pastrata ca si centru logistic, pentru o mai buna coordonarea livrarilor din zona Ardealului, urmand ca procesul sa fiefinalizat la sfarsitul lunii mai. "Decizia de concentrare acapacitatilor de productie la Stefanesti a insemnat implicit sireduceri de personal la Sibiu. Colegii disponibilizati, in numar de22, vor avea suportul nostru pentru a beneficia de masurile deprotectie sociala si pentru a-si gasi cat mai repede un nou loc demunca", a declarat Andrei Sulyok, directorul general al companiei.Grupul Lindab a realizat in Romania un business de 63 de mili­oanede euro in 2008, fara a oferi detalii legate de evolutiabusinessului anul trecut, cand estima o scadere a cifrei deafaceri. Lindab este prezent pe piata romaneasca din 1994, prindiviziile de profile si ventilatii. Grupul suedez are puncte delucru in 31 de tari si 5.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO