Business Construct

Retail: 2,5 milioane de euro pentru Atrium Center Arad

28.08.2008, 11:18 17

Compania de investitii Carpathian, fostul Dawnay Day Carpathian, a atras o finantare de 62,5 mil. euro de la banca ungara MKB Bank pentru dezvoltarea Atrium Center Arad, unul dintre cele patru proiecte de retail pe care compania le dezvolta in Romania.
Constructia Atrium Center Arad va fi finalizata in anul 2009, iar alte proiecte similare ale companiei vor fi construite la Cluj, Baia Mare si Satu Mare. Cele patru proiecte vor atrage investitii totale de 400 mil. euro si au o valoare de piata estimata la 500 mil. euro, cifre mai mari decat estimarile initiale datorita unor schimbari de design si suprafete pentru centrele comerciale din Cluj si Baia Mare.
Compania Carpathian a fost infiintata in anul 2005, cu scopul investirii in proprietatile comerciale din Europa de Est, fiind interesata in principal de centre comerciale, supermarketuri si depozite de retail. Compania este prezenta in Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Statele Baltice. Fondul Carpathian (fost Dawnay Day Carpathian) a facut parte din Dawnay Day Group (DDG), firma care a intrat in incapacitate de plata.
Intre timp, potrivit reprezentantilor fondului, care si-a schimbat denumirea, cei doi proprietari ai DDG - Guy Nagger si Peter Klimt - mai detin doar cateva procente in cadrul fondului public.
Dawnay Day Group deruleaza activitati in domeniul investitiilor imobiliare in mai multe state din Europa, precum Germania, Cehia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Statele Baltice si India. Grupul este listat la bursa de valori din Londra si are o capitalizare de 140 mil. lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO