Business Construct

Rezultate: Doka ajunge la afaceri de 19 mil. euro din cofraje

Rezultate: Doka ajunge la afaceri de 19 mil. euro din cofraje
23.09.2008, 14:16 96

Doka Romania, filiala locala a producatorului austriac de cofraje Doka, a inregistrat in primul semestru o crestere de 20% a vanzarilor, pana la 10 milioane de euro datorita cresterii constructiilor pe verticala atat in sectorul rezidential, cat si in cel de birouri. Ritmul de crestere din prima jumatate a anului se va mentine la nivelul intregului an, cifra de afaceri a companiei, urmand sa ajunga la circa 19 milioane de euro.

"Dezvoltarea pietei constructiilor, cresterea ponderii vanzarii de cofraje in defavoarea inchirierilor si consolidarea companiilor de constructii au fost principalii factori care au condus la dezvoltarea afacerilor. Un alt motiv sunt standardele mai ridicate de calitate si termenele de predare stranse din partea beneficiarilor, care ii determina pe antreprenori sa utilizeze cofraje mai eficiente", spune Bogdana Dumitru, responsabil pentru departamentul de marketing in cadrul Doka Romania. Insa, avansul inregistrat anul acesta este sub cel inregistrat in 2007, cand vanzarile s-au dublat fata de anul precedent.

Potrivit reprezentantilor companiei, in ultimii ani a crescut ponderea vanzarilor de cofraje (tipar de lemn sau din fier in care se toarna betonul) in cifra de afaceri in defavoarea inchirierilor, ajungand la circa 50%.
Compania deruleaza in prezent o investitie de 3 mil. euro in construirea celui de-al doilea depozit la Timisoara si cauta teren pentru constructia unui al treilea depozit. Doka detine in prezent sucursale la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Constanta, Brasov, viitoarele locatii vizate fiind Iasi si Craiova. Printre proiectele imobiliare care utilizeaza cofraje Doka sa numara ansamblul rezidential Asmita Gardens, situat in Capitala pe malul Dambovitei, sau proiectul Global City, dezvoltat de fondul de investitii Global Finance in Pipera.
"In functie de evolutia pietei, de dezvoltarea infrastructurii si a investitiilor care depind de modul de materializare a fondurilor structurale, pe termen mediu estimam ca vanzarea si inchirierea de cofraje si sisteme de siguranta Doka in Romania sa insumeze aproximativ 30 milioane de euro", spune Dumitru.
Piata cofrajelor va ajunge in acest an la circa 60 mil. euro, in crestere cu circa 30% fata 2007, printre competitorii Doka pe piata locala numarandu-se Peri, Meva, Faresin sau Hunnebeck. Grupul Doka, care a realizat anul trecut afaceri de 838 mil. euro, a intrat pe piata locala in 1998.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO