Business Construct

ROCA Investments îşi majorează la 60% deţinerea la producătorul de plasă şi armături din fibră de sticlă BICO Industries. Mihai Bîrliba, fondatorul companiei, a rămas cu un pachet minoritar

ROCA Investments îşi majorează la 60% deţinerea la...

Autor: Roxana Rosu

01.11.2021, 12:38 552

ROCA Investments, parte din Impetum Group, a preluat încă 30% din Bico Industries, ajungând să deţină 60% din producătorul de plasă şi armături din fibră de sticlă, restul acţiunilor fiind deţinute de fondatorul companiei, Mihai Bîrliba.

„Pe toată durata parteneriatului nostru , ROCA mi-a demonstrat că este partenerul potrivit alături de care pot maximiza potenţialul companiei pe are am fondat-o în urmă cu 15 ani, atât la nivel comercial cât şi operaţional. Am certitudinea că experienţa de peste 30 de ani în producţie, dinamismul şi dorinţa echipei BICO de reuşi suprapus peste viziunea strategică a echipei ROCA Investments ne vor ajuta să scalăm acest brand românesc puternic şi la nivelul întregului continent. Ca strategie de dezvoltare, ne propunem achiziţia de tehnologii cu înalt nivel de performanţă tehnică şi cu nivel de control accentuat prin intermediul inteligenţei artificiale. Urmărim de asemenea un plan de dezvoltare pe orizontală a businessului- cu expunere pe 5 ani - prin valorificarea la maximum a tuturor oportunităţilor oferite de piaţa materialelor de construcţie.” a spus Mihai Bîrliba.

Roca a cumpărat primul pachet de 30% din acţiunilor Bico în vara anului trecut.

Ulterior, compania şi-a crescut capacitatea de producţie, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 30% în 2020, la 67,7 milioane lei, în timp ce profitul net a urcat cu 81%, la 5,1 milioane lei.

BICO Industries, business fondat în 2006 de antreprenorul Mihai Bîrliba, produce în unităţile din Vaslui şi Piatra Neamţ plasa din fibră de sticlă pentru armarea şi ranforsarea termosistemelor şi a placărilor cu rigips, precum şi colţare cu plasă, comercializate în special sub brandul propriu, Hitrom, atât pentru piaţa din România, cât şi pentru cea din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO