Business Construct

ZF 10 ani din viaţa companiilor-lider în business. Cum a evoluat businessul CON-A Sibiu în ultimul deceniu: afaceri de aproape patru ori mai mari, profit mai mult decât dublu

MIRCEA BULBOACĂ, proprietarul CON-A

MIRCEA BULBOACĂ, proprietarul CON-A

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.03.2019, 00:05 378

Constructorul CON-A din Sibiu, controlat de omul de afaceri Mircea Bulboacă, şi-a majorat afacerile de aproape patru ori în ultimii zece ani, în vreme ce profitul este puţin mai mult decât dublu, arată datele aferente perioadei 2009-2018. Din punctul de vedere al marjei de profit însă, maximul din 2009 nu a mai fost atins în ultima decadă. Numărul de angajaţi a crescut cu peste 250 în acelaşi interval, echivalentul unui avans de 65%.

CON-A reuşise să se impună, în 2017, în faţa tuturor celorlalte companii româneşti din domeniul construcţiilor, realizând afaceri de 548,4 mil. lei, peste Bog’Art, Construcţii Erbaşu sau Hidroconstrucţia. Fluctuaţiile de personal, instabilitatea forţei de muncă şi evoluţia mai slabă a pieţei construcţiilor de anul trecut au dus însă la scăderea businessului CON-A cu 25%. CON-A se numără printre primele companii din domeniul construcţiilor care au anunţat rezultatele aferente anului 2018. Ca urmare a acestei scăderi, compania nu a mai încheiat contracte pentru lucrări noi, preferând să se concentreze pe cele avute deja. 

Chiar şi după ce afacerile companiei au scăzut anul trecut, CON-A estimează că va ajunge la 100 de mil. euro (460 mil. lei) în 2019, cu 3 mil.euro mai mult decât anul trecut, urmând ca profitul să ajungă la 5 milioane de euro (23 mil. lei).

Informaţiile publicate la începutul lunii februarie 2019 arată că lucrările de construcţii au scăzut cu 4,1% în 2018, pentru al treilea an consecutiv. Practic, în ultimii zece ani, de la instalarea mai accentuată a crizei financiare în România, lucrările de construcţii au consemnat doar doi ani de creştere, ceilalţi opt fiind de scădere.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO