Business Hi-Tech

25 de antreprenori români vor fi selectaţi anul acesta în cadrul Venture Accel – programul de accelerare pentru start-up-uri, cunoscut sub numele de Commons Accel. „Antreprenorii vor asimila cunoştinţele şi competenţele necesare pentru o creştere accelerată şi vor primi până la sfârşitul lui 2024, resursele şi suportul necesar ridicării unei runde de investiţii”

25 de antreprenori români vor fi selectaţi anul acesta...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.01.2024, 13:03 132

Venture Accel – programul de accelerare pentru start-up-uri cunoscut sub numele de Commons Accel, fondat în 2019 de Matei Dumitrescu - anunţă deschiderea înscrierilor în cohorta cu numărul 10, au transmis reprezentanţii printr-un comunicat. Pentru această ediţie din acest an – care este şi una aniversară – echipa Institutului de Excelenţă în Antreprenoriat (IdEA) va selecta 25 de antreprenori români, care timp de trei luni vor asimila cunoştinţele şi competenţele necesare pentru o creştere accelerată şi vor primi până la sfârşitul anului 2024, toate resursele şi suportul necesar ridicării unei runde de investiţii.

„Nu este suficient să ai o pregătire antreprenorială pentru a reuşi să ai un business de succes. Realitatea este mai dură şi multe startup-uri devin un lifestyle business pentru că nu reuşesc să crească de la o lună la alta. Ce le spun fondatorilor este că, în 2024, ei înşişi trebuie să fie primii care ar paria pe şansa lor. Dacă ei fac asta şi sunt <all in>, atunci noi le oferim toate resursele necesare unei creşteri exponenţiale şi garantăm că vom aduce la masa negocierii investitorii care să parieze pe start-up-ul lor. Înscrie-te la Venture Accel şi mizează pe tine”, a transmis Matei Dumitrescu, fondatorul IdEA şi unul dintre cei mai cunoscuţi investitori din România.

Criteriile de admitere sunt centrate pe potenţialul fiecărei afaceri, indiferent de domeniul de activitate sau stadiul de dezvoltare, arată sursa citată anterior. De asemenea, programul oferă opţiuni hibride, participanţii online având posibilitatea interacţiunii audio-video cu speakerii şi restul participanţilor, pe parcursul întregului program. Toate sesiunile se desfăşoară exclusiv în limba română, iar interacţiunea directă dintre participanţi, mentori, investitori şi echipa IdEA va avea loc faţă în faţă.

Înscrierile se vor încheia pe 10 Februarie, iar numărul locurilor este limitat la 25. Cei care vor fi acceptaţi în program vor beneficia de o pregătire intensivă pe parcursul a trei module, care includ activităţi de grup şi individuale, workshop-uri, prezentări şi sesiuni de mentorat alături de trei din cei peste 100 de mentori şi experţi din comunitatea idEA.

„Echipa idEA va anunţa antreprenorii acceptaţi în program în cadrul evenimentului de lansare de pe 30 Ianuarie. Reţeaua de speakers şi mentori idEA oferă cea mai expertiză extinsă din piaţă, antreprenorii participanţi putând fi activi în verticale cât mai diferite: tech, inclusiv AI, cybersecurity, sau cloud, health, medtech & wellbeing, finTech, sustainability şi impact, education, retail şi ecommerce, media, food, agritech.”

De asemenea, evenimentul de absolvire - DEMO DAY - este programat pe 11 aprilie. „După acest eveniment, toţi antreprenorii din program vor intra în perioada de suport post-absolvire de 12 luni şi vor beneficia de o evaluare a potenţialului de business şi finanţare în 2024, din partea lui Matei Dumitrescu. Toţi acei participanţi care vor demonstra potenţialul de creştere lunară susţinută vor beneficia de consultanţă şi servicii de suport gratuite din partea echipei idEA pentru a reuşi în demersul lor de fundraising.”

În plus faţă de cohortele anterioare, pe lângă subiectele esenţiale de business, precum marketing, vânzări, planificare financiară, surse de investiţii, Venture Accel se va concentra pe dezvoltarea startup-urilor astfel încât acestea să fie finanţabile chiar în cursul anului 2024 (strategie de business, market fit, câştigare cotă de piaţă, cashflow pozitiv, scalare şi atragere de fonduri potrivite). 

Programul înfiinţat în 2019 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai puternice acceleratoare din România, au mai transmis reprezentanţii Venture Accel. Prin el au trecut până acum un număr de 320 de startup-uri, dintre care peste 30 de antreprenori au ridicat peste 45 de milioane euro.

„Majoritatea investitorilor şi a fondurilor de investiţii active în România dintre care amintim: Fortech Investments, Early Game Venture, Gapminder, RocaX, Sparking Capital, Smart Impact Capital, SeedBlink, Cleverage, Techangels sau Growceanu sunt implicaţi ca parteneri oficiali în acest program, precum şi fondurile internaţionale Fil Rouge Capital si Startup Wise Guys. Aceştia au investit până acum în peste 30 de startup-uri din Commons Accel.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO