Business Hi-Tech

25 de start-up-uri tech au intrat în programul de accelerare Innovation Labs 2022, în urma celor două Hackathoane desfăşurate în paralel în Cluj şi Timişoara

25 de start-up-uri tech au intrat în programul de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.03.2022, 18:51 105

Acceleratorul Innovation Labs a selectat în urma celor două hackathoane, desfăşurate în paralel în Cluj-Napoca şi Timişoara, 25 de echipe formate din start-up-uri tech  pentru programul de mentorat de cinci luni, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Innovation Labs, programul de preaccelerare şi mentorat pentru start-up-uri de tehnologie.

„Weekendul trecut a marcat debutul programului Innovation Labs 2022 cu două Hackathoane, desfăşurate în paralel - în Cluj-Napoca şi Timişoara. În cadrul lor, 25 de echipe formate din start-up-uri tehnice s-au calificat pentru programul de mentorat de cinci luni”, au transmis reprezentanţii Innovation Labs.

Cele două Hackathoane au adunat circa 59 de echipe, formate din peste 145 de tineri cu proiecte diverse, care îşi propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluţiile lor tehnologice.

„Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre verticalele de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce,  Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 şi Sustainability.”

De asemenea, săptămâna aceasta, pe 19 şi 20 martie 2022, urmează alte trei Hackathoane, care vor avea loc simultan în Bucureşti, Iaşi şi Sibiu.

„Înscrierea pentru acestea se poate face pe 17 martie, fiind bineveniţi participanţi din toate centrele universitare din ţară. Innovation Labs invită în continuare tineri din toate universităţile să se alăture programului în centrul Innovation Labs cel mai apropiat lor - profitând de organizarea în format hibrid a programului, cu evenimente atât online, cât şi offline.”

Pe parcursul următoarelor cinci luni, scopul programului este de a accelera ideile către stadiul de MVP (Minimum Viable Product), de a ajuta echipele să îşi aducă ideile într-o formă validată, creată pentru clienţii reali, dar şi de a-i îndrepta către oportunităţile potrivite de finanţare ale propriului startup.

„Programul dezvoltă în rândul participanţilor un mod antreprenorial de a gândi, introducând în vocabularul lor termeni şi concepte de business.”

De asemenea, participanţii la Hackathoanele organizate de Innovation Labs anul acesta acoperă trei categorii, în funcţie de experienţa membrilor. Astfel, aceştia sunt organizaţi pe echipe formate exclusiv din studenţi - ce parcurg prima lor experienţă antreprenorială, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar - care vor beneficia de susţinere în procesul de identificare a potenţialelor pieţe de vânzare şi a oportunităţilor privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate în scenarii reale de afaceri -, echipe formate din studenţi şi antreprenori cu experienţă, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Programul de mentorat de cinci luni este coordonat de Asociaţia Tech Lounge şi implementat alături de Asociaţia Transilvania IT, Asociaţia Calemis, EduHub şi Cowork Timişoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, UiPath, Microsoft, AROBS Transilvania Software, Atos, Carrefour România, Orange, VTEX, Elrond, având Romanian - American Foundation ca partener strategic, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti ca partener universitar strategic, şi în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării Dezvoltării şi Inovării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO