Business Hi-Tech

2GB pe gratis, "dintr-o eroare"

26.07.2004, 00:00 17

Unii dintre utilizatorii serviciului de e-mail gratuit Hotmail au avut o mare surpriza atunci cand si-au accesat casutele postale: inbox-ul lor avea dimensiuni uriase, spatiul de stocare fiind marit la 2 GB. Adica de 1.000 de ori mai mult decat cei 2 MB pe care ii primeste orice utilizator al serviciului gratuit de e-mail oferit de Microsoft.
Microsoft a confirmat saptamana trecuta faptul ca unii clienti au primit "dintr-o eroare" spatiu de stocare de 2 GB, si ca in mod normal acestora li se cuveneau doar 2 MB. Un reprezentant al companiei a spus ca tehnicienii Hotmail tocmai modificau conturile de e-mail ale clientilor platitori, la 2 GB, momente in care s-au produs mici inadvertente. Capacitatea de 2 GB este disponibila doar celor care sunt dispusi sa plateasca o taxa anuala de 19,95 dolari.
"Cand efectuam actualizarea, cateva conturi de 2 GB au ajuns, neintentionat, in posesia unor utilizatori ai serviciului gratuit", a declarat un reprezentant al Microsoft.
Din nefericire pentru cei in cauza, Microsoft are de gand sa isi repare greseala si sa readuca conturile modificate inapoi la capacitatea de 2 MB. Totusi, utilizatorii serviciului gratuit al Hotmail vor primi cate 250 MB pentru casutele lor postale catre sfarsitul verii, in urma hotararii Microsoft de a tine pasul cu ofertele asemanatoare ale rivalilor Google si Yahoo.
Si cei de la Google au comis o greseala asemanatoare in luna mai, cand unii utilizatori ai serviciului de e-mail Gmail au primit inbox-uri cu capacitatea de 1.000 de GB, in loc de 1 GB. Google a remediat greseala in scurt timp si a readus acele conturi de e-mail la nivelul de 1 GB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO