Business Hi-Tech

2Performant a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 20 mil.lei, cu 31% mai mult faţă de anul precedent, şi un profit net în creştere cu 17%.” Am reuşit să valorificăm oportunităţile create în piaţă de creşterea accelerată a comerţului online”

2Performant a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 20...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2021, 10:08 276

Compania de tehnologie 2Performant a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de anul precedent, şi un profit net de 818.688 lei, cu 17% peste cel din 2019.

Veniturile operaţionale, calculate prin eliminarea comisioanelor pe care 2Performant le plăteşte către afiliaţii din platformă, au crescut cu 44%, ajungând la valoarea de 5,45 milioane de lei.

În baza profitului obţinut în 2020, compania intenţionează să îşi recompenseze acţionarii prin acordarea de acţiuni gratuite. Distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite va fi supusă aprobării acţionarilor la AGA anuală din luna aprilie a acestui an.

 Acţiunile 2Performant au intrat la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti în data de 9 decembrie 2020, în urma unei listări tehnice pe piaţa AeRO, iar astăzi, 2Performant are o capitalizare de piaţă de 41,5 milioane de lei.

„Anul 2020, cel mai bun din istoria 2Performant, a confirmat modelul de business solid, funcţional şi pregătit de scalare pe care ne bazăm. Într-un an al provocărilor, am reuşit să valorificăm oportunităţile create în piaţă de creşterea accelerată a comerţului online, astfel că produsul nostru de marketing afiliat şi-a dovedit validitatea şi potenţialul de creştere în următorii ani, atât în România, cât şi pe pieţele externe, acolo unde vizăm extinderea. Rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2020 şi creşterile înregistrate atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi ca profit şi venituri operaţionale depăşesc prognoza şi cifrele asumate în planul de afaceri odată cu listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, toate acestea în contextul unui business tot mai solid”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO