Business Hi-Tech

Acer a lansat primul său „ultrabook“

Acer a lansat primul său „ultrabook“

Autor: Ştefan Vrabie

05.09.2011, 00:00 1096

Acer, unul dintre cei mai mari producători de notebook-uri din lume, a lansat primul său Ultrabook la târgul de tehnologie IFA din Berlin, având preţuri cuprinse între 799 şi 1.199 de euro în funcţie de configuraţie şi va fi disponibil şi în România începând cu luna octombrie.

Ultrabook-ul numit Acer Aspire S3 are o grosime de 1,3 cm şi cântăreşte mai puţin de 1,4 kg, are un ecran de 13,3 inchi şi bateria îi oferă o autonomie de până la şapte ore. Este de asemenea echipat cu o tastatură chiclet Acer FineTip. Aspire S3 dispune de un mod de răcire prin care fluxul de aer cald este eliberat în partea din spate a notebook-ului.

De asemenea, motorul cooler-ului este optimizat pentru a spori eficienţa şi pentru a reduce consumul de energie, dar şi pentru a creşte autonomia bateriei. Aspire S3 este dotat cu cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core şi, la alegere, cu un SSD de 240 GB sau un HDD de 320/500 GB. Laptop-ul ultraportabil mai este echipat cu Dolby Home Theater v4, cablu HDMI inclus pentru a conecta Aspire S3 la alte periferice HD şi un card reader 2-in-1, care suportă carduri SD şi MultiMediaCard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO