Business Hi-Tech

Adobe Photoshop, disponibil şi pentru tabletele iPad2

Adobe Photoshop, disponibil şi pentru tabletele iPad2

Autor: Adrian Seceleanu

28.02.2012, 00:03 339

Producătorul american de software Adobe Systems a lansat versiunea pentru Apple iPad 2 a apli­caţiei de editat imagini Photoshop Touch, software disponibil până acum numai pe tablete ce rulează Android (cel puţin versiunea 3.1).

Această aplicaţie, care costă 9,99$ (7,5 euro), nu este însă compatibilă cu iPad 1. Deşi funcţiile oferite de Photoshop Touch reprezintă doar o fracţiune din ceea ce pune la dispo­ziţie omologul pentru sisteme desktop, aplicaţia le va permite utilizatorilor iPad să lucreze cu layere, să aplice o serie de filtre asupra imaginilor, să folosească instrumente automa­tizate de selecţie sau să modifice contrastul/ saturaţia/ culo­rile unei fotografii. Imaginile editate vor putea fi încărcate direct pe Facebook.

Photoshop Touch rulează numai pe iOS 5. Adobe inten­ţionează să lanseze o întreagă suită de aplicaţii pentru tableta iPad - inclusiv o aplicaţie vectorială - având ca model pachetul Creative Suite pentru desktop-uri.

Povestea Adobe Photoshop a început în 1987, când Thomas Knoll a dezvoltat un program de modificare a pixelilor unei fotografii, intitulat Disney. După ce a început să colaboreze cu fratele său John Knoll, cei doi au început să adauge instrumente care permi­teau procesarea imaginilor digitale. În 1988 Adobe a luat decizia de a licenţia software-ul, numindu-l Photoshop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO