Business Hi-Tech

Afacerile din România ale distribuitorului Elkotech au crescut în 2015 cu 11%

Afacerile din România ale distribuitorului Elkotech au...

Autor: Oana Stupinean

29.03.2016, 00:03 486

Compania de distribuţie IT&C Elkotech România, parte a grupului leton cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut afaceri în creştere cu 11% faţă de 2014. „ELKOTech România a avut o contribuţie importantă la rezultatele obţinute de grupul ELKO în regiunea Europei Centrale şi de Est, cifra de afaceri în România înregistrând în 2015 o creştere de 11 procente. Ne vom axa în continuare pe dezvoltarea diviziei de soluţii prin creşterea competenţelor şi prin completarea portofoliului de produse şi de soluţii“, a spus Gabriela Gheorghe, director general al Elkotech România.

Compania distribuie produse ale unor companii precum Acer, Allied Telesis, Asus, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Intel, Microsoft, Samsung sau Seagate. Unul dintre cele mai importante contracte de distribuţie semnate de companie a fost cel cu Lenovo, liderul pieţei locale de computere, în 2013. Grupul a înregistrat o creştere de 33% în regiunea Europei Centrale si de Est, unde vânzările au atins 373 de milioane de dolari, conform datelor companiei.  Grupul a avut afaceri de 1,2 mld. dolari în 2015. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24