Business Hi-Tech

VIDEO. Alex Mălureanu, cofondator, Ascendia – start-up-ul care va integra tehnologia din spatele ChatGPT: Poată că vi se va părea şocant, dar oriunde aţi lucra, modul în care o faceţi va fi afectat de inteligenţa artificială

♦ „Ce recomand eu este expunerea la tehnologie în momentul ăsta, chiar dacă nu dorim să o adoptăm, trebuie să ne expunem la ea ca să înţelegem tot ce implică“.

Platforma de inteligenţă artificială dezvoltată de OpenAI, disponibilă pentru publicul larg prin intermediul ChatGPT - un chatbot cu care utilizatorii pot interacţiona prin limbajul curent şi îi pot cere să execute diferite sarcini, inclusiv în română, are cu adevărat performanţe care anterior nu erau disponibile şi creează premizele unei revoluţii în modul în care se desfăşoară activitatea în toate domeniile, nu doar în corporaţii.

„Ce impact va avea tehnologia din spatele ChatGPT? Răspunsul poate să fie şocant. Eu sunt sigur că impactul este imens pentru toate domeniile de activitate în momentul acesta. Adică dacă lucrezi, şi nu zic dacă lucrezi într-o corporaţie sau aşa, dacă lucrezi - punct, inteligenţa artificială îţi va afecta specificaţiile de la locul de muncă. Cu siguranţă!“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alex Mălureanu, cofondator al start-up-ului edtech Ascendia. Compania va lansa în al doilea trimestru din acest an o nouă versiune a platformei sale de e-learning LIVRESQ, care va integra tehnologia de inteligenţă artificială creată de compania OpenAI. El a insistat că entuziasmul cu care este privit ChatGPT are baze reale. „Şi eu, iniţial, când m-am apucat să investighez noile tehnologii din zona asta, mă gândeam ok, poate sunt la nivel de bot, de chat, că pui o întrebare, îţi răspund dintr-o bază de date şi asta e tot, poate cu floricele, pe alocuri. Nu, nu suntem la nivelul ăla. Tehnologia e reală, cu aplicabilitate reală şi cu siguranţă va afecta toate domeniile noastre de activitate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO