Business Hi-Tech

Alexandru Lăpuşan, CEO şi cofondator al Zitec: Dorim să participăm şi la licitaţii publice privind transformarea digitală a serviciilor care pot facilita accesul cetăţenilor la servicii de calitate ridicată

Piaţa forţei de muncă din sectorul IT&C va continua să fie una foarte competitivă. Cererea pentru profesionişti cu aptitudini dezvoltate în zonele de securitate cibernetică, inteligenţă artificială, cloud şi data science va rămâne ridicată.

Piaţa forţei de muncă din sectorul IT&C va continua să fie una foarte competitivă. Cererea pentru profesionişti cu aptitudini dezvoltate în zonele de securitate cibernetică, inteligenţă artificială, cloud şi data science va rămâne ridicată.

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.02.2024, 00:07 74

♦ „Suntem optimişti cu privire la 2024, însă precauţi. Cu toate că inflaţia a atins valori ridicate, iar companiile fac eforturi pentru a economisi bani, pregătindu-se pentru recesiune, am observat că acestea nu reduc neapărat bugetele pentru IT, ci mai degrabă le găsesc noi direcţii“.

Piaţa forţei de muncă din sectorul IT&C va continua să fie una competitivă şi în 2024, însă nu într-o măsură „imposibilă“, având în vedere decizia guvernului de a elimina scutirea de impozit pentru angajaţii din IT&C, consideră Alexandru Lăpuşan, CEO şi cofondator al Zitec, furnizor de servicii de IT şi marketing digital şi una dintre cele mai cunoscute companii locale de profil, cu afaceri de 30 de miliaone de euro în 2023, în creştere cu 15%.

„Adoptarea noilor tehnologii şi continuarea procesului de digitalizare va contribui, de asemenea, la cererea de angajaţi în segmentul IT. Lucrul de la distanţă va rămâne comun în IT, iar asta ar putea creşte numărul de talente disponibile pentru anumite poziţii. Trebuie însă ca firmele să-şi adapteze strategiile de recrutare şi retenţie, precum şi mecanismele interne de îmbunătăţire, măsurare şi gestionare a performanţei“, a spus într-un interviu pentru ZF Alexandru Lăpuşan.

El este de părere că decizia pe care guvernul a luat-o anul trecut de a elimina scutirea de impozit pentru programatori va afecta avantajul competitiv al României în calitate de hub IT regional şi partener apropiat pentru alte ţări europene.

„În cadrul Zitec, ne-am asumat acest cost neaşteptat, de aproximativ 700.000 de euro, pentru a fi siguri că veniturile colegilor noştri nu vor avea de suferit“, a mai spus CEO-ul Zitec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO