Business Hi-Tech

Alexandru Ulici, Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu: Scopul nostru este să digitalizăm complet spitalul

Autor: Roxana Petrescu

05.10.2018, 00:07 212

Scopul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu este de a se digitaliza complet, după ce în vara acestui an unitatea a dezvoltat pe cont propriu o soluţie IT pentru gestiunea pacienţilor.

Alexandru Ulici, managerul spitalului, spune că ceea ce s-a întâmplat la Grigore Alexandrescu poate fi replicat în orice unitate spitalicească din România, acolo unde este necesar, cu câteva condiţii: aşteptarea după stat trebuie să se termine, managerii de spital trebuie să se implice în aducerea oamenilor pregătiţi în unităţi, începând să-i „vâneze“ chiar din facultate, şi apoi tot managerii trebuie să lucreze intens la consolidarea unor parteneriate cu societatea civilă şi cu sponsorii.

Mediweb, soluţia IT de gestionare a pacienţilor lansată în această vară de Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, a fost dezvoltată de un medic ortoped din cadrul unităţii, Alexandru Herdea, el fiind în continuarea responsabil pentru dezvoltarea ei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO