Business Hi-Tech

Alfa Software, furnizor de sisteme de IT din Cluj, afaceri de 8,4 mil. lei în primul semestru din 2023, plus 44%. Cristian Gabriel Pavel, CEO, Alfa Software: Observăm că toată industria are nevoie de digitalizare

Cristian Gabriel Pavel, CEO al Alfa Software.

Cristian Gabriel Pavel, CEO al Alfa Software.

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.09.2023, 12:07 586

Alfa Software, specializată în furnizarea de sisteme informatice de business, a încheiat primul semestru al anului 2023 cu afaceri de 8,4 milioane de lei, înregistrând o creştere de 44% faţă de perioada similară a anului trecut, au transmis reprezentanţii companiei locale.

„Observăm, din nou, că toata industria are nevoie de digitalizare. Fie că traducem acest lucru prin digitalizarea contractelor, a relaţiei cu clienţii, investiţia în portaluri proprii sau chiar digitalizarea rutelor de transport, pentru companiile din logistică, nevoia este generalizată, iar eficienţa generată este tot mai bine înţeleasă şi conştientizată, la nivelul întregii pieţe. Mai nou, vedem acest lucru inclusiv în aria de agribusiness”, a spus Cristian Gabriel Pavel, CEO al Alfa Software.

În prima jumătate a anului în curs, Alfa Software a atras cu 15% mai mulţi clienţi noi decât în semestrul întâi din 2022, au mai spus reprezentanţii companiei. În prezent, compania are peste 600 de clienţi şi dezvoltă sisteme ERP pentru verticale majore de business precum: producţie, construcţii, servicii, transporturi, utilităţi şi agricultură. Printre principalii clienţi ai companiei se numără Cemacon, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, Pehart Grup, Remat Holding, Remat Brasov, RematInvest.

„Un alt factor care ne ajută, ca poziţie pe piaţă şi atractivitate în rândul clienţilor, este că noi furnizăm un ERP românesc, care integrează partea de legislaţie românească şi este foarte rapid actualizat cu orice modificări apărute. Prin această rapiditate şi dinamicitate am reuşit să atragem parteneri care au decis să îşi aducă afacerile în ecosistemul nostru, indiferent de programul pe care îl foloseau anterior.”

De asemenea, compania a înregistrat un profit net de 3,3 milioane de lei, în primele şase luni ale acestui an, iar estimările vizează depăşirea pragului de 4 mil. lei profit net la finalul lunii septembrie, arată sursa citată.

Alfa Software, companie de IT cu capital privat românesc, a fost înfiiţată în urmă cu 26 de ani şi are sediul central în Cluj-Napoca. Compania deţine un punct de lucru şi în Zalău şi are acoperire naţională prin reţeaua de parteneri, au mai spus reprezentanţii Alfa Software.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO