Business Hi-Tech

Alina Georgescu a plecat de la compania de analiză şi consultanţă IDC la DataCamp, un furnizor de tehnologie în educaţie

Alina Georgescu a fost recrutată de IDC în 2016

Alina Georgescu a fost recrutată de IDC în 2016

Autor: Adrian Seceleanu

18.04.2022, 13:00 432

Alina Georgescu, director al operaţiunilor din regiune ale companiei americane de consultanţă şi analiză International Data Corporation (IDC), a plecat din companie şi a preluat poziţia de global head of sales enablement & channel sales leader în cadrul DataCamp. “Rolul meu în cadrul DataCamp va fi de dezvoltare a zonei de enablement pentru echipa de vânzări la nivel global şi de dezvoltare a canalului lor de parteneri pentru zona de business to business”, a explicat pentru ZF Alina Georgescu.

“DataCamp este o companie din zona de education technology fondată în 2013 în Belgia. Au birouri în Londra şi New York şi angajaţi care lucrează remote din multe ţări. Au o platforma de cursuri de data science, data analytics, programare. Sunt jucători de nişă care cresc anual foarte mult ca cifră de afaceri”, a adăugat ea. Compania oferă acces gratuit şi nelimitat la DataCamp for Classrooms pentru instructori şi studenţii acestora, deservind peste 350.000 de studenţi din întreaga lume.

Alina Georgescu şi-a început cariera la Softwin, iar apoi a lucrat la IBM România, Ymens, iar din 2016 a fost recrutată de IDC, iniţial pe poziţia de country general manager. Ulterior ea a fost promovată în poziţia de director regional pentru Europa de Sud Est în 2019 şi director de vânzări pentru Europa Centrală şi de Est, în 2020.

„Rolul de Country Manager al IDC Romania va fi preluat de colega mea Larisa Mihu, care a coordonat activitatea de vânzări în ultimii 2 ani”, a precizat Alina Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO