Business Hi-Tech

Alliance Computers a oprit extinderea pe retailul clasic, concentrandu-se pe vanzarile online

Alliance Computers a oprit extinderea pe retailul clasic, concentrandu-se pe vanzarile online

Dan Calugareanu, directorul executiv al Alliance Computers: Anul trecut ne-am atins obiectivul propus de 30 mil. euro, iar pentru anul acesta ne-am propus sa crestem cu 5 mil. euro cifra de afaceri, suma din care 3 mil. euro vor proveni exclusiv din mediul online.

15.02.2008, 21:41 347

Compania Alliance Computers, distribuitor de produse IT&C cu activitati de retail clasic si online, vizeaza un avans cu 5 mil. dolari al cifrei de afaceri anul acesta, de la 30 mil. dolari la 35 mil. dolari, mizand pe extinderea prezentei companiei pe vanzarile prin internet.
"Anul trecut ne-am atins obiectivul propus de 30 mil. dolari, iar pentru anul acesta ne-am propus sa crestem cu 5 mil. dolari cifra de afaceri, suma din care 3 mil. dolari vor proveni exclusiv din mediul online", a declarat pentru ZF Dan Calugareanu, directorul executiv al Alliance Computers si al site-ului magazinultau.ro.
Magazinul online al companiei, relansat la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, comercializeaza electronice, electrocasnice si produse IT. Conform lui Calugareanu, vanzarile online au crescut de la relansarea site-ului, magazinultau.ro depasind pragul de 100.000 de dolari in fiecare luna.
Alliance a achizitionat site-ul magazinultau.ro anul trecut de la Teo Paduraru, unul dintre fondatorii grupului Best, cumparat de RTC Holding. Magazinul a fost deschis in februarie si relansat in urma cu trei luni. Site-ul era in urma cu cativa ani unul dintre cele mai cunoscute magazine online de IT, fiind utilizat de catre compania Best Computers pentru realizarea vanzarilor pe internet.
Cele mai bine vandute produse in cadrul magazinului online au fost laptopurile, televizoarele LCD, televizoarele cu plasma si telefoanele mobile, a precizat Calugareanu, adaugand ca, la nivel de brand, s-au detasat Dell, Acer, Hewlett-Packard (HP) si Gembird (producator de periferice pentru PC-uri).
In portofoliul magazinului se regasesc si branduri precum Apple, Fujitsu Siemens, Lenovo Sony sau Toshiba, compania Alliance reusind sa isi extinda parteneriatele din zona retailului clasic catre online.
Alliance Computers detine patru magazine traditionale amplasate in centre comerciale. Cea mai importanta investitie de anul trecut a companiei a reprezentat-o deschiderea magazinului din centrul Unirea Shopping Center din Bucuresti. Calugareanu avea in plan deschiderea a inca doua centre de retail in 2007, insa a optat pentru realocarea fondurilor catre sectorul online.
El a mai spus ca firma are in prezent 48 de angajati si intentioneaza sa mai recruteze persoane pentru gestiunea site-ului magazinultau.ro. "In prezent, cautam specialisti pe vanzari corporate", a precizat Calugareanu.
"Cred cu tarie ca viitorul va fi online, astfel ca avem in vedere dezvoltarea permanenta a magazinului online, care va deveni un jucator important pe piata de e-tail (comert electronic - n. red.)", a adaugat el.
Aliance Computers avea pana in decembrie 2006 o estimare a veniturilor de aproximativ 3 mil. dolari. In aceeasi luna, compania a achizitionat distribuitorul IT RC Computers (care avea o cifra de afaceri de circa 1,2 mil. dolari in 2005) si a fuzionat cu firma Royal Computers. Noul grup Alliance a generat in 2006 venituri de aproximativ 15 mil. dolari.
Desi este concentrat in totalitate pe dezvoltarea pe sectorul online, Calugareanu a precizat ca nu exclude posibilitatea achizitiei unei alte companii de IT sau vanzarea unui pachet de actiuni la Alliance Computers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO