Business Hi-Tech

Altex spune că a vândut de 80 de milioane de euro în Black Friday-ul de o lună

Altex spune că a vândut de 80 de milioane de euro în...

Autor: Oana Stupinean

03.12.2015, 17:34 576

Lanţul de retail Media Galaxy şi Altex a înregistrat într-o lună de Black Friday vânzări cumulate în valoare de 80 de milioane de euro, depăşind estimările companiei cu cinci milioane de euro.

Cele mai vândute produse au fost cele din categoria electronice şi electrocasnice, unde românii au cheltuit doar într-o zi peste 15 milioane de euro. Bărbaţii au preferat laptopurile şi smart TV-urile, iar femeile s-au axat pe articolele de îngrijire personală.

În perioada Black Friday produsele au fost stocate în trei depozite cu o suprafaţă  totală de 40.000 de metri pătraţi. Chiar şi cu stocurile semnificativ mai mari decât în anii precedenţi, , acestea au fost epuizate sau a fost nevoie de o reîncărcare a stocului, cererea fiind foarte mare.

În cele 32 de zile, pe site-urile Media Galaxy şi Altex au fost înregistrate peste 14.500.000 de vizite şi un trafic de 10 ori mai mare în vârf. 44% din trafic a venit de pe dispozitive mobile. Din totalul vânzărilor înregistrate, 20% au fost realizate pe platforma online. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO