Business Hi-Tech

Americanii de la TechTeam vor sa angajeze inca 110 oameni in Romania

Americanii de la TechTeam vor sa angajeze inca 110 oameni in Romania

Lucian Butnaru a precizat anterior ca TechTeam Akela va numara in urmatorii doi ani peste 1.000 de angajati

05.09.2007, 18:28 122

Compania americana TechTeam, care detine in Romania firmele de outsourcing si servicii IT TechTeam Akela si TechTeam Global, a inregistrat in al doilea trimestru al acestui an o crestere de 54% a veniturilor pe piata locala, de la 13,07 mil. lei (3,73 mil. euro) la 20,07 mil. lei (6,13 mil. euro), a declarat pentru ZF Diana Olar, directorul de marketing al companiei.
La nivelul diviziilor din Europa, veniturile au urcat cu 49,8% in T2, totalizand 20,7 mil. dolari (15,35 mil. euro), a mai precizat Olar.
Tech Team doreste sa angajeze 110 specialisti in Romania, dintre care 70 vor fi ingineri software. Compania are in prezent aproximativ 600 de specialisti, dintre care 240 lucreaza la divizia de software Tech Team Akela, iar 350 sunt angajati ai diviziei de suport IT Tech Team Global.
Pentru sfarsitul anului, Olar estimeaza ca numarul angajatilor va creste cu aproximativ 20%, respectiv 10% pentru fiecare dintre divizii. Anterior, Lucian Butnaru, 29 de ani, vicepresedintele TechTeam Akela, a estimat ca numarul angajatilor va depasi 1.000 de persoane in urmatorii doi ani.
Extinderea personalului companiei a fost determinata de recentele achizitii ale TechTeam pe piata internationala, a precizat Olar.
In luna martie a acestui an, TechTeam a preluat compania suedeza de servicii si consultanta IT SQM, iar in iulie a achizitionat NewVector, o firma americana specializata pe servicii de tehnologie destinate sectorului guvernamental.
"Prin aceasta achizitie, TechTeam s-a apropiat cu inca un pas de directia strategica de dezvoltare inspre servicii cu un inalt grad de complexitate si valoare adaugata", a precizat oficialul companiei.
Un alt factor care a contribuit la cresterea cererii de resurse umane a fost extinderea portofoliului de clienti ai companiei.
Potrivit reprezentantilor TechTeam, compania a incheiat recent contracte cu UPC, EVCA (European Private Equity & Venture Capital Association) si Enermet (parte a grupului Landis&Gyr). Printre clientii firmei se mai numara IBM Global Services, Orange, Metro Group si Colliers.
TechTeam a raportat o crestere de 46% a cheltuielilor pe plan local in al doilea trimestru, la 18,21 mil. lei (5,56 mil. euro), comparativ cu nivelul de 12,51 mil. lei (3,57 mil. euro) inregistrat in perioada similara a anului trecut. Aceasta evolutie s-a datorat in mare parte demararii unor noi proiecte care au necesitat investitii initiale semnificative, a precizat Olar.
"Dezvoltarea continua, achizitiile strategice si programele interne de dezvoltare vor sustine targetul de crestere pentru urmatorii trei ani la o cifra de afaceri de 30 mil. dolari (22,36 mil. euro) pentru TechTeam in Romania", a mai spus Olar.
TechTeam Global a achizitionat la sfarsitul anului 2005 compania locala de software Akela, infiintata in 1998 de Lucian Butnaru. Valoarea tranzactiei a fost estimata la 3 mil. euro. In 2006, TechTeam Akela a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 6 mil. dolari (4 mil. euro) si estimeaza ca nivelul acesteia sa creasca pana la 9 - 9,5 mil. dolari (6,70 - 7,08 mil. euro) anul acesta. Divizia din Romania este raspunzatoare de activitatile de dezvoltare de software la nivelul intregului grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO