Business Hi-Tech

ANAF a publicat ghidul facilităţilor fiscale acordate IT-iştilor începând cu veniturile din noiembrie. Proiectul elimină scutirea de impozit pentru IT-iştii cu salariu brut peste 10.000 lei

ANAF a publicat ghidul facilităţilor fiscale acordate...
14.11.2023, 15:00 180

ANAF a publicat pe site-ul instituţiei ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităţilor fiscale acordate persoanelor fizice care desfăşoară activităţi de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023.

În materialul realizat de specialiştii ANAF sunt prezentate informaţii referitoare la modalitatea de calcul privind determinarea impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi de creare de programe pentru calculator şi beneficiază de facilităţi fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit şi al contribuţiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei.

În concluzie, persoanele fizice prevăzute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor la locul unde se află funcţia de bază, pentru venituri brute lunare de până la 10.000 lei, inclusiv.            

Pentru partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei, impozitul se determină prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinată ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut lunar a contribuţiilor sociale obligatorii aferente unei luni, diminuat cu impozitul aferent părţii din venitul brut lunar de până la 10.000 lei inclusiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO