Business Hi-Tech

ANCOM: Am măsurat şi acoperirea reţelei mobile a RCS&RDS, dar rezultatele sunt doar pentru uz intern

ANCOM: Am măsurat şi acoperirea reţelei mobile a...

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2018, 00:03 15607

Datele nu pot fi făcute publice pentru că „măsurătorile deţinute de ANCOM în acest moment nu reprezintă rezultatele finale“.

Controlul realizat de  Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în prima parte a acestui an care a scos la iveală că niciuna dintre reţelele mobile de voce ale giganţilor Orange, Vodafone şi Telekom nu acoperă 98% din populaţie, aşa cum ar fi trebuit, a avut în vedere şi măsurarea acoperirii pentru reţeaua companiei de cablu RCS&RDS (Digi), însă rezultatele în acest caz nu vor fi publicate pentru că obligaţia companiei de a atinge aceeaşi extindere a infrastructurii este scadentă doar anul viitor.

„În cadrul campaniei de măsurători derulate, ANCOM a verificat acoperirea cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puţin 98% din populaţia României pentru cei trei operatori ale căror obligaţii ajunseseră la termen, ocazie cu care ANCOM a măsurat şi acoperirea cu servicii de voce de către RCS&RDS, acestea din urmă efectuându-se însă strict pentru informarea proprie a ANCOM”, au declarat pentru ZF reprezentanţii ANCOM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO