Business Hi-Tech

Apariţie surpriză la CES 2013

Apariţie surpriză la CES 2013

Foto: Mediafaxfoto

Autor: Vlad Popescu

08.01.2013, 14:08 5674

Ediţia din acest an a CES Las Vegas este prima din 1995 la care Microsoft a anunţat că nu va participa.

Aplicaţiile disponibile în prezent pentru Windows RT sunt de patru ori mai multe decât la lansarea sistemului de operare, la finele lunii octombrie, a afirmat Ballmer la CES.

El a adăugat că urmează să apară noi aplicaţii importante, inclusiv de la Twitter, Dropbox şi Time Warner.

Ballmer încearcă să crească interesul publicului şi al dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Windows, în încercarea de a impune sistemul de operare dezvoltat de Microsoft drept o a treia variantă relevantă pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, dominată de Apple şi producătorii de dispozitive echipate cu Google Android.

Disponibilitatea unui număr ridicat de aplicaţii de o diversitate cât mai largă este esenţială pentru atragerea clienţilor pe piaţa gadget-urilor mobile.

Microsoft a anunţat la sfârşitul anului 2011 că prezentarea ce avea să fie susţinută de Ballmer la CES 2012 urma să fie ultima perzenţă a companiei la această expoziţie.

Şeful companiei din Redmond a avut însă o apariţie surpriză luni seară în timpul unei prezentări susţinută de Paul Jacobs, directorul general al Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de microprocesoare pentru smartphone-uri şi tablete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO