Business Hi-Tech

Aplicaţia Arval Car Sharing, care ajută managerii de flote să eficientizeze costurile cu flota, dezvoltată de grupul Arval, lansată şi în România. Aplicaţia funcţionează deja în peste 10 ţări

Aplicaţia Arval Car Sharing, care ajută managerii de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.03.2024, 11:20 133

Grupul francez Arval, care oferă servicii de leasing auto operaţional – soluţii profesionale şi management al flotelor, lansează pe piaţa din România o aplicaţie mobilă de car sharing dedicată exclusiv companiilor, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. De asemenea, aplicaţia Arval Car Sharing îşi propune să ajute managerii de flote să eficientizeze costurile cu flota şi să ofere angajaţilor maşini pe care aceştia să le partajeze cu uşurinţă. Arval Car Sharing este utilizată deja în mai multe ţări din Europa, cu peste 22.000 de utilizatori înrolaţi care folosesc aplicaţia în mod curent.

„Soluţiile pe care le oferă Arval România pun în general accentul pe optimizarea managementului flotelor auto prin soluţii de mobilitate sustenabilă. (...) Dacă un manager de flotă are acces în timp real la o mulţime de date relevante, care vor contribui la formarea unei arhitecturi dinamice şi eficiente a flotei companiei, angajaţii se bucură de o experienţă fluidă, având nevoie doar de telefonul mobil pentru a rezerva, deschide şi porni un autoturism“.

„De asemenea, vorbim despre un produs high-end ce a fost dezvoltat de BNP Paribas şi rafinat în timp pe pieţe din Europa, ceea ce înseamnă că acum, la momentul lansării în România, Arval Car Sharing este o soluţie modernă ce şi-a dovedit viabilitatea în peste 10 ţări. Ne bucurăm că o putem oferi de-acum şi companiilor din România şi că ne întregim oferta de soluţii de mobilitate sustenabilă cu această aplicaţie (...)“, a spus Roxana Lupescu, general manager Arval România. Arval Car Sharing este o alternativă flexibilă pentru accesarea soluţiilor de mobilitate oferite de companie, arată sursa citată. Telefonul mobil pe care este instalată aplicaţia devine atât platformă de rezervare, cât şi „cheie“ a maşinii, autoturismele din flotă fiind deschise, pornite şi închise cu ajutorul aplicaţiei.

„Platforma de management a flotei pe care a fost dezvoltată aplicaţia permite repartizarea autoturismelor pe categorii către angajaţi şi accesul la date care permit un grad ridicat de eficientizare. Nivelul de utilizare al autoturismelor creşte, iar în cazuri specifice se poate chiar ajusta numărul maşinilor din flotă, dacă nu este calibrat pe nevoile curente. În acelaşi timp, monitorizarea continuă a flotei contribuie la procesul de eficientizare prin livrarea de date în timp real cu privire la modul şi gradul de utilizare.“ Aplicaţia a fost dezvoltată ca răspuns la problemele întâmpinate în timpul pandemiei. Iar în prezent, ideea de car sharing corporativ este tot mai utilizată la nivelul companiilor, graţie beneficiilor pe care le aduce atât angajatorilor, cât şi angajaţilor, au mai spus reprezentanţii Arval România.

„Conform Observatorului Arval pentru Mobilitate - Barometrului Flotelor şi Mobilităţii 2023 (un studiu anual realizat în România şi la nivel mondial de BNP Paribas Group, din care face parte si Arval Service Lease Romania), 64% dintre companiile din România au implementat deja cel puţin un sistem de mobilitate pentru angajaţii lor, în timp ce 90% dintre acestea au planificate investiţii sau intenţionează să investească în astfel de soluţii de mobilitate sustenabilă. În concordanţă cu tendinţele europene, în România, cele mai răspândite astfel de soluţii sunt transportul public şi partajarea autoturismelor.“ De asemenea, avantajele adoptării soluţiei Arval Car Sharing se împart pe două paliere principale, avantaje pentru angajaţi şi avantaje pentru angajatori. „Astfel, companiile care operează flote auto vor dispune de un ajutor în reducerea efectivă a costului total de operare sau mobilitate (CTO), optimizarea utilizării maşinilor din flotă, optimizarea ocupării locurilor de parcare, şi nu în ultimul rând un beneficiu de imagine prin fidelizarea angajaţilor. Pe de altă parte, angajaţii beneficiază de o soluţie nouă de mobilitate, fie în interes de serviciu, fie personal, dar care contribuie şi la creşterea echităţii sociale, fiind în acelaşi timp şi o soluţie alternativă la transportul în comun.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO