Business Hi-Tech

Apple întăreşte măsurile de securitate menite să împiedice reutilizarea dispozitivelor furate

Apple întăreşte măsurile de securitate menite să...

Autor: Dorian Prodan

02.10.2014, 10:46 447

Începând cu iOS 7, Apple a întărit măsurile de securitate menite să împiedice reutilizarea unui terminal iPhone sau iPad furat, iar aceste măsuri au dus deja la scăderea infracţiunilor de acest fel. Apple a îmbunătăţit începând de astăzi această măsură de protecţie cu un sistem de verificare online accesibil oricui prin care potenţialii cumpărători pot verifica starea Activation Lock şi pot elimina problemele achiziţiei unui telefon cu origini nebuloase.

O componentă a serviciului online iCloud, Activation Lock a fost implementat începând cu versiunea a şaptea a platformei iOS. Astfel, serviciul Find my iPhone nu doar că permite ştergerea sau blocarea de la distanţă a unui telefon furat, dar împiedică şi reutilizarea acestuia. Dacă, până la iOS 6 inclusiv, o simplă ştergere completă a terminalului era suficientă pentru reutilizare, activarea obligatorie din iOS 7 sau iOS 8 necesită autentificarea cu contul iCloud cu care acel terminal este asociat, în caz contrar terminalul neputând fi utilizat.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO