Business Hi-Tech

Apple lansează o versiune mai ieftină de iPhone 5C

Apple lansează o versiune mai ieftină de iPhone 5C

Autor: Luciana Georgescu

18.03.2014, 15:22 1060

O variantă mai ieftină a telefonului iPhone 5C, cu o memorie mai mică, de doar 8 GB a fost lansată pe piaţa din Europa, scrie Mashable.

Dispozitivul care este disponibil pe siteul operatorului britanic de telefonie mobilă O2 şi în unele magazine Apple din Europa beneficiază de aceleaşi caracteristici ca variantele anterioare cu 16 GB sau 32 GB: diagonală de 4 inci şi Retina display, cameră foto cu o rezoluţie de 8 Mp şi procesor A6, singura diferenţă fiind capacitatea de stocar.

Informaţia nu a fost confirmată oficial pe site-ul grupului Apple, însă pe paginile din Germania şi Anglia ale producătorului american telefonul apare la liber cu preţuri de 429 de lire, cu 40 de lire mai ieftin (47,7 euro), respectiv 549 de euro, o diferenţa de preţ de 50 euro mai mică.

Conform informaţiilor din piaţă, vânzările telefonului iPhone 5C nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, astfel că lansarea dizpozitivului cu memorie de 8GB ar putea fi un semn că Apple încearcă revizuirea strategiei de preţ pentru modelul low-cost.

iPhone 5C, varianta low-cost a celei de-a cincea generaţii a smartphone-ului Apple, a fost lansat în aceeaşi zi cu iPhone 5S, pe 10 septembrie 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO