Business Hi-Tech

Asesoft Distributie tinteste 135 mil. $ anul acesta

06.02.2008, 19:47 21

Asesoft Distribution, companie locala de distributie IT parte a grupului Asesoft, isi propune sa atinga anul acesta o cifra de afaceri de 135 mil. dolari (90,8 mil. euro), in crestere cu 30% fata de nivelul de 104 mil. dolari (76 mil. euro) inregistrat in 2007.
Anul trecut, afacerile companiei au urcat cu 44% fata de 2006 si au depasit cu circa 9 mil. dolari estimarile initiale ale companiei. Oficialii Asesoft au atribuit aceasta crestere extinderii portofoliului de produse de la companii precum Microsoft si Western Digital.
Iulian Stanciu, director general si actionar al companiei, a precizat ca evolutia cursului de schimb influenteaza in mica masura afacerile Asesoft. "Insa, o crestere a cursului euro sau dolar fata de leu poate duce la scumpirea produselor pe care le importam si implicit la un nivel mai scazut al vanzarilor", a declarat Stanciu, adaugand ca un alt factor care influenteaza indirect afacerile companiei este scumpirea creditelor, fenomen ce duce la scaderea apetitului de cumparare al consumatorilor.
"Capitalurile venite in tara de la cei care lucreaza peste hotare au influentat pozitiv si vor influenta in continuare afacerea noastra. In acelasi timp, ne influenteaza si deschiderea pietei muncii din UE, care determina cresterea costurilor directe si indirecte legate de forta de munca datorita tentatiei oamenilor de a pleca in afara tarii pentru salarii mai mari", a mai spus Stanciu.
In ceea ce priveste achizitia altor companii locale, Stanciu a precizat ca putinile tratative pe care Asesoft le-a purtat nu s-au concretizat. "Piata este foarte fragmentata si ar trebui sa existe consolidari, dar este foarte dificil - sunt putine optiuni pe modelul de business dezvoltat de noi si nu avem o prioritate din acest punct de vedere", a declarat directorul Asesoft.
El a mai precizat ca nu ia in calcul vanzarea companiei anul acesta. "Avem forta sa ne dezvoltam afacerea singuri", a spus el, adaugand: "Avem in vedere mai multe scenarii pentru dezvoltarea afacerii, iar pe termen mediu analizam si o posibila cotare la bursa. Aceste strategii sunt luate in calcul si in functie de nivelul de oportunitate, iar pentru acest an nu vedem acest nivel indeplinit, avand in vedere evolutia generala a burselor din Europa si a celei de la Bucuresti", a conchis Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO