Business Hi-Tech

Austriacard Holdings AG are în plan să se listeze la Bursele de Valori din Viena şi Atena şi va fuziona cu filiala sa Inform Lykos, listată la Bursa de Valori din Atena

Manolis Kontos

Manolis Kontos

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.10.2022, 17:07 68

Austriacard Holdings AG (AGAG), grup austriac cu prezenţă internaţională şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de tehnologie digitală din Europa specializat în securitate hardware încorporată, are în plan să se listeze la Bursele de Valori din Viena şi Atena şi va fuziona - printr-o tranzacţie transfrontalieră de 70,79% - cu filiala sa Inform Lykos, listată la Bursa de Valori din Atena, conform unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. ACAG şi filialele sale, inclusiv AUSTRIA CARD GmbH, INFORM LYKOS şi TAG SYSTEMS, furnizează soluţii digitale de securizare, şi produse şi servicii finale securizate, din două categorii: soluţii digitale de securitate şi produse finale securizate şi servicii aferente acestora.

„După ce am finalizat cu succes integrarea noilor membri de top care ni s-au alăturat din companiile recent achiziţionate, acum este momentul potrivit pentru a valorifica pe deplin amprenta noastră globală. Astfel, punem la dispoziţia clienţilor noştri întregul spectru de soluţii tehnologice digitale securizate pe care le-am dezvoltat deja şi pe cele viitoare, fiind încă într-o fază de cercetare şi dezvoltare. În plus, listarea noastră atât la Bursa de Valori din Viena, cât şi la Bursa de la Atena, va oferi comunităţii investiţionale capacitatea de a participa la succesul nostru”, a spus Panagiotis Spyropoulos, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al ACAG şi CEO al Grupului.

Fuziunea va contribui la un profil îmbunătăţit al grupului, cu o acoperire geografică şi de produs sporită, şi, va aduce oportunităţi mai ample de vânzare încrucişată şi economii de scară sporite, potrivit aceleiaşi surse. De asemenea, cei peste 1.400 de oameni angajaţi astăzi în cadrul grupului vor beneficia de un mediu de lucru internaţional, mai apropiat, care va stimula cunoştinţele, va îmbunătăţi schimbul de experienţă, va oferi oportunităţi de dezvoltare internaţională şi va accelera adoptarea celor mai bune practici la nivel de grup.

„Prin implementarea acestei fuziuni, noul grup va avea un portofoliu puternic de soluţii complete care se concentrează pe deservirea clienţilor noştri B2B care sunt activi în sectorul bancar, energie, telecomunicaţii şi retail, atât în sectorul privat cât şi public. (...) Grupul este bine poziţionat pentru a-şi creşte amprenta atât pe orizontală, cât şi pe verticală, prin maximizarea talentului intern şi atragerea altora noi”, a spus Manolis Kontos, Vicepreşedinte Executiv al Austriacard.

În 2021, ACAG, pe bază consolidată, a avut venituri de 178 milioane euro şi EBITDA de 26,8 milioane euro, în timp ce în prima jumătate a anului 2022 veniturile au ajuns la 137,1 mil. euro (creştere de 69% faţă de anul anterior) şi EBITDA ajustat 19,8 milioane euro ( creştere de 137% comparativ cu anul trecut).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO