Business Hi-Tech

Avertisment bancar: folositi cardul mai rar

08.07.2004, 00:00 13

Una dintre cele mai mari banci online din Regatul Unit si-a sfatuit clientii sa foloseasca cat mai putin retragerile de la ATM din cauza riscurilor foarte ridicate de frauda.
Recomandarea First Direct, membra a grupului HSBC, este de a retrage o suma care sa acopere chetuielile pe o perioada cat mai lunga, banca trimitand in acest scop scrisori catre mai bine de 10% din clientii care foloseau cel mai frecvent ATM-urile. Pe de alta parte insa, inspectorul Tony Thomas seful brigazii speciale a politiei londoneze care investigheaza acest fel de fraude a spus ca este surpirns de aceasta recomandare a bancii pentru ca de fapt expune oamenii la mai multe riscuri, odata ce au mai multi bani cash asupra lor. Datele politiei arata ca anul trecut au fost furate peste 58 milioane de euro de pe cardurile bancare prin intermediul ATM-urilor. Metodele hotilor sunt variate mergand de la montarea unor camere care inregistreaza operatiunile celor care retrag bani si pana la uitatul peste umar si apoi furtul cardului.
andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO